Duurzaam

 • Het bedrijfsleven van Bodegraven-Reeuwijk zo effectief en efficiënt mogelijk een zo groot mogelijke bijdrage te laten leveren aan de verduurzaming van de bedrijven in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Kortom: Bodegraven-Reeuwijk Duurzaam maken.

  Lees verder »

 • De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft zich tot doel gesteld het huidige aantal van 33.000 zonnepanelen op te schroeven naar minimaal 150.000. Verantwoordelijk wethouder Robèrt Smits steekt niet onder stoelen of banken dat een groot deel van de beoogde zonnepanelen op bedrijfsdaken kan worden gelegd. 

  Gemeente en Ondernemersplatform Bodegraven-Reeuwijk (OPBR) verlagen de drempel voor ondernemers om zich te laten informeren over zonne-energie op hun daken. Ondernemers kunnen deze zomer op kosten van deze twee partijen een quickscan laten uitvoeren. De quickscan, die normaliter 250 euro kost, geeft inzicht in de te verwachten investering en, vooral, het rendement en de terugverdientijd. 

  Meer informatie over deze actie vind je op www.zobr.nl

 • Op maandag 16 september organiseert OPBR Duurzaam van 19.00 – 21.30 uur een symposium met de titel ‘Winst met zonnepanelen’. De locatie van het symposium is Edelman B.V., Schinkeldijk 56, Reeuwijk. Dit bedrijf liet 2066 zonnepanelen op het dak van het bedrijfspand installeren. Directeur Ronald van Veen vertelt bij die gelegenheid waarom hij voor het plaatsen van de panelen heeft gekozen.

  Meer informatie »

 • Heb je als ondernemer een geschikt dak voor zonnepanelen, maar gebruik je zelf niet zoveel energie als je kunt opwekken? Kijk dan of het zinvol is om je dak te verhuren aan een van de coöperaties uit onze gemeente. 

  Lees verder »

  Of navigeer direct naar de websites van:
  Energiecoöperatie Bodegraven-Reeuwijk
  Zon op Reeuwijk

 • Alle bedrijven met een grootverbruikaansluiting zijn verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen die een terugverdientijd hebben van vijf jaar of korter. Zij hebben ook de plicht om te rapporteren wat ze doen of hebben gedaan. 

  Op de website wattjemoetweten.nl vind je een duidelijk overzicht van alle verplichtingen.

  Ook de Rijksoverheid biedt inzicht in de regelgeving waar je als bedrijf aan hebt te voldoen. Daartoe is een Wetchecker Energiebesparing gemaakt