Glasvezel vraagbundelingsprojecten

In de eerste helft van 2018 zijn er in onze gemeente twee succesvolle vraagbundelingen voor de aanleg van glasvezel gehouden. Hieronder op de overzichtskaart kunt u zien welke adressen onder welk project vallen.

Legenda van de Kleuren

 • Groen = Rekam
 • Oranje= Glasdraad

De kaart is niet 100% nauwkeurig en er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

 Rekam vraagbundeling

In het gebied rondom Reeuwijk-Dorp is door Rekam een succesvolle vraagbundeling gehouden. De werkzaamheden zijn in september 2018 begonnen en de aanleg is naar verwachting in de eerste helft van 2020 gereed.

Glasdraad vraagbundeling

De oranje markeringen op de kaart markeren het succesvol afgeronde vraagbundelingsproject van Glasdraad. Dit project omvat ook delen van de gemeenten Woerden en Oudewater. De aanleg zal 28 oktober 2019 starten en in maart 2020 afgerond zijn. Meer informatie over dit project is te vinden op: groenehart-zuid.glasdraad.nl

Welke providers kan ik uit kiezen?

Bij de verschillende vraagbundelingen zijn verschillende providers beschikbaar:

Rekam (vergelijkingssite)Glasdraad
Blackgatecbizz
cBizzSolcon
DDSMultifiber
FiberNowWeserve
Glasnet 
Netrebel 
Onfiber 
Signet 
Simmart 
Solcon 
Trined 
Unet 
XXLnet 
Xenosite 

Wat is de status/planning per project?

  • Rekam
   De vraagbundeling is succesvol afgerond, werkzaamheden zijn begonnen en zijn naar verwachting in de eerste helft van 2020 klaar.
  • Glasdraad
   De vraagbundeling is succesvol afgerond.  De voorbereidingen van de aanleg zijn in volle gang en naar verwachting starten de werkzaamheden 28 oktober en zijn ze maart 2020 klaar.