Glasvezel vraagbundelingsprojecten

Lopende vraagbundelingen

Eind 2020 is Rekam een vraagbundeling gestart in Sluitpwijk de ’s Gravenbroekseweg, Zoetendijk, Ree, Hortemansdijk, Nieuwbroeksedijk en Lecksdijk. Bewoners hebben deze brief met aanmeldformier ontvangen en kunnen zich vóór eind januari 2021 aanmelden. In januari hebben de bewoners een tweede informatiebrief ontvangen. Op 9 februari is er een online informatiemarkt waar vragen kunnen worden gesteld aan Rekam over het project.

Wanneer er vragen zijn over deze vraagbundeling kunt u deze stellen aan Rekam (0182-585 585, info@rekam.nl) of OPBR (glasvezel@opbr.nl).

Overzichtskaart

Legenda van de Kleuren

 • Groen = Rekam rondom Reeuwijk-Dorp
 • Oranje= Glasdraad
 • Blauw= Rekam plassengebied

De kaart is niet 100% nauwkeurig en er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

 Rekam plassengebied

In Sluipwijk en een deel van het plassengebied (’s Gravenbroekseweg, Zoetendijk, Ree, Hortemansdijk, Nieuwbroeksedijk en Lecksdijk) is Rekam een vraagbundeling begonnen.

Er is door Rekam een informatiebrief met aanmeldformulier verspreid, deze staat hier online. Inwoners kunnen zich vóór eind januari 2021 aanmelden bij Rekam.

In januari hebben de bewoners een tweede informatiebrief ontvangen. Ook is er op 9 februari een online informatiemarkt.

Met vragen over deze vraagbundeling kunt u bij Rekam terecht op 0182-585 585 of info@rekam.nl. U kunt ook contact opnemen met OPBR via glasvezel@opbr.nl.

Eerdere vraagbundelingen

In 2018 zijn er in onze gemeente twee succesvolle vraagbundelingen voor de aanleg van glasvezel gehouden. Hieronder op de overzichtskaart kunt u zien welke adressen onder welk project vallen.

 Rekam rondom Reeuwijk-Dorp

In het gebied rondom Reeuwijk-Dorp is door Rekam een succesvolle vraagbundeling gehouden. De werkzaamheden zijn in september 2018 begonnen en de aanleg is naar verwachting in de eerste helft van 2021 gereed.

Glasdraad

De oranje markeringen op de kaart markeren het succesvol afgeronde vraagbundelingsproject van Glasdraad. Dit project omvat ook delen van de gemeenten Woerden en Oudewater. De aanleg is eind 2019 gestart en zal halverwege 2021 afgerond zijn. Meer informatie over dit project is te vinden op: groenehart-zuid.glasdraad.nl

Welke providers kan ik uit kiezen?

Bij de verschillende vraagbundelingen zijn verschillende providers beschikbaar:

Rekam (vergelijkingssite) Glasdraad
Blackgate cbizz
cBizz Solcon
DDS Multifiber
FiberNow Weserve
Glasnet  
Netrebel  
Onfiber  
Signet  
Simmart  
Solcon  
Trined  
Unet  
XXLnet  
Xenosite  

 

Wat is de status/planning per project?

  • Rekam plassengebied
   Aanmelden kan vóór eind januari door het aanmeldformulier naar Rekam te sturen, liefst per e-mail.
  • Rekam rond Reeuwijk-Dorp
   De vraagbundeling is succesvol afgerond, werkzaamheden zijn begonnen en zijn naar verwachting in de eerste helft van 2021 klaar.
  • Glasdraad
   De vraagbundeling is succesvol afgerond, werkzaamheden zijn begonnen en zijn naar verwachting in de eerste helft van 2021 klaar.