Glasvezel vraagbundelingsprojecten

Lopende glasvezelcampagne

Delta Fiber Netwerk heeft momenteel een glasvezelcampagne in Reeuwijk-Brug. Op de kaart hiernaast is te zien welk deel van Reeuwijk-Brug onder de campagne valt.

Als bewoners en/of ondernemers in dit gebied zich voor 3 november 2021 aanmelden voor een abonnement ontvangen ze een gratis aansluiting in hun pand.

Meer informatie over de campagne is te vinden op www.deltafibernetwerk.nl/gebieden/reeuwijk-brug/

Op 9 en 22 september is er een informatieavond over dit project in zalencentrum de Brug. In datzelfde gebouw is ook een informatiepunt waar je op woensdag t/m vrijdag van 11:00 tot 18:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur kunt binnenlopen voor antwoorden op vragen of hulp bij het afsluiten van een abonnement.

Er zijn ook lokale ondernemers die kunnen helpen bij de keuze van een provider. Een overzicht van die ondernemers staat hier.

Overzicht-DFN-Reeuwijk-Brug

Eerdere campagnes

Onderstaande overzichtskaart geeft aan waar in onze gemeente vraagbundelingen zijn geweest.

Legenda van de Kleuren

 • Blauw= Rekam plassengebied
 • Groen = Rekam rondom Reeuwijk-Dorp
 • Oranje= Glasdraad

De kaart is niet 100% nauwkeurig en er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Meerdere vraagbundelingen

In onze gemeente zijn een drietal succesvolle vraagbundelingen geweest. Van nieuw naar ouder zijn dat:

Rekam plassengebied

In januari 2021 heeft Rekam een vraagbundeling in Sluipwijk en een deel van het plassengebied succesvol afgerond. Delta (sinds 1 februari 2021 eigenaar van Rekam) verwacht in de tweede helft van dit jaar te beginnen met de aanleg.

Hoe verliep de vraagbundeling?

Bewoners hebben deze brief met aanmeldformulier ontvangen en konden zich voor eind januari 2021 aanmelden. In januari hebben de bewoners een tweede informatiebrief ontvangen. Op 9 februari is er een online informatiemarkt gehouden waarin Rekam en Delta aangaven dat de vereiste 40% van de inschrijvingen gehaald is en het project door zal gaan.

Wanneer er vragen zijn over deze vraagbundeling kunt u deze stellen aan Rekam (0182-585 585, info@rekam.nl) of OPBR (glasvezel@opbr.nl).

Rekam rondom Reeuwijk-Dorp

In het gebied rondom Reeuwijk-Dorp is door Rekam een succesvolle vraagbundeling gehouden. Kleine stukken van Waddinxveen en Boskoop vallen ook onder deze vraagbundeling. De werkzaamheden zijn in september 2018 begonnen en de aanleg is naar verwachting in de eerste helft van 2021 gereed.

Hoe verliep de vraagbundeling?

Door grote inzet van bewoners en ondernemers uit het gebied is de vraagbundeling succesvol uitgevoerd. Er zijn informatieavonden geweest en de bewoners zijn via de post, mail, krant en deur-tot-deur acties van informatie voorzien.

Glasdraad

Deze vraagbundeling omvat een gebied van Rijpwetering bij Leiden tot en met de buitengebieden van Harmelen bij Utrecht.

Het deelproject dat deels in onze gemeente ligt heet BDG-01 en omvat het gebied buiten de bebouwdekom ten oosten van Bodegraven en ten noorden van de A12.

In eerste instantie vielen de straten Oosteinde en Laageind ook onder deze vraagbundeling. Later bleek Rekam al plannen te hebben deze straten van glasvezel te voorzien dus zag Glasdraad daarvan af.

De aanleg is eind 2019 gestart en zal in 2021 afgerond zijn. Meer informatie over dit project is te vinden op: groenehart-zuid.glasdraad.nl

Hoe verliep de vraagbundeling?

Het bedrijf Glasdraad organiseerde informatieavonden en informeerde via buurtambassadeurs de bewoners en ondernemers in het gebied intensief.

Welke providers kan ik uit kiezen?

Bij de verschillende vraagbundelingen zijn verschillende providers beschikbaar:

Rekam (vergelijkingssite) Glasdraad Delta
Blackgate cbizz Caiway
cBizz Solcon Delta
DDS Multifiber Helden Van Nu
FiberNow Weserve Online.nl
Glasnet   Kliksafe
Netrebel  
Onfiber  
Signet  
Simmart  
Solcon  
Trined  
Unet  
XXLnet  
Xenosite  

 

Wat is de status/planning per project?

  • Reeuwijk-Brug
   De campagne van Delta Fiber Netwerk loopt tot 3 november 2021. Aanleg zal niet lang daarna starten.
  • Rekam plassengebied
   Rekam/Delta geeft aan in de tweede helft van 2021 te kunnen beginnen met de aanleg. Een planning volgt binnen 3 maanden.
  • Rekam rond Reeuwijk-Dorp
   De vraagbundeling is succesvol afgerond, werkzaamheden zijn begonnen en zijn naar verwachting in 2021 klaar.
  • Glasdraad
   De vraagbundeling is succesvol afgerond, werkzaamheden zijn begonnen en zijn naar verwachting in 2021 klaar.

Toekomstige vraagbundelingen

Omdat er nog delen van onze gemeente zijn waar geen glasvezel is aangelegd zijn we bezig de mogelijkheden te onderzoeken in de toekomst nieuwe vraagbundelingen te starten. Hou de OPBR homepage of social-media (linkedin, facebook en twitter) in de gaten voor updates hierover.