OPBR verheldert en verenigt

Burgemeester: ‘Wij helpen ondernemers zoveel mogelijk’

OPBR interviewde burgemeester Christiaan der Kamp over de situatie van lokale ondernemers onder de coronamaatregelen. Hij ziet dat ondernemers veel creativiteit brengen. Dat wil de gemeente stimuleren, maar het komt soms in de knel met de andere taak van de gemeente: handhaving.
burgemeester-corona

Burgemeester Van der Kamp: “De echte zorg zit bij de horeca en winkels die dicht moesten. Je wilt ze graag helpen, maar als lokale bestuurder heb je ook handhaving als taak. Vanaf het begin hebben we daarom veel contact gezocht en gezegd: ‘Kom met je vragen bij ons. Dan kijken wij of we het kunnen inpassen in de regels. Met ons goedkeuringsstempel weet je zeker dat je geen last krijgt met de handhaving.’ Sommige regels zijn zo complex of zo algemeen dat het voor winkeliers niet duidelijk is. Daar helpen wij bij.” Bekijk de video voor het gehele interview.

Hulp nodig? Kijk op de gemeentelijke webpagina Coronahulp voor ondernemers of neem contact op met de gemeente via 0172-522522 of economie@bodegraven-reeuwijk.nl.

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Aanmelden nieuwsbrief
Sluiten