Energiecoöperaties

Heb je als ondernemer een geschikt dak voor zonnepanelen, maar gebruik je zelf niet zoveel energie als je kunt opwekken? Kijk dan of het zinvol is om je dak te verhuren aan een van de coöperaties uit onze gemeente. 

Energiecoöperatie Bodegraven-Reeuwijk

De Energiecoöperatie Bodegraven-Reeuwijk is opgericht om de gemeentelijke duurzaamheidsambitie  te ondersteunen door zoveel mogelijk burgers te betrekken bij het ontwikkelen van duurzame energieprojecten. De Energiecoöperatie streeft ernaar dat iedereen binnen de gemeente op een laagdrempelige manier kan deelnemen en kan meeprofiteren. Daarom hoeft een lid niet te investeren om voordelig energie af te kunnen nemen. De nettowinst die overblijft uit de opbrengsten komt ten goede aan nieuwe duurzame projecten.

Doe Watt met uw dak

Bedrijfsdaken bieden vaak meer dan genoeg plek voor zonnepanelen om in het eigen energieverbruik te voorzien. Het is zonde om het overgebleven dakoppervlak niet te gebruiken. Daarom wekt de Energiecoöperatie Bodegraven-Reeuwijk daar graag in samenwerking met de ondernemers energie op voor de omgeving. De Energiecoöperatie is altijd op zoek naar nieuwe bedrijfsdaken om zonnepanelen op te leggen. Dus: doe Watt met uw dak!

Meer op: Energiecoöperatie Bodegraven-Reeuwijk

Zon op Bodegraven-Reeuwijk

De energiecoöperatie Zon op Reeuwijk werkt samen met Zon op Nederland om zonnepanelen op grote daken te plaatsen, vooral bij semi-publieke organisaties als scholen en verenigingen. Alle deelnemers leggen geld in om samen de zonnepanelen aan te schaffen. De opbrengst wordt onder de investeerders verdeeld.

Meer informatie over Zon op Bodegraven-Reeuwijk »

In Quartaal Magazine 3-2018 verscheen een artikel over de mogelijkheden:
Energiecoöperatie Bodegraven-Reeuwijk is op zoek naar daken

ANDERE ARTIKELEN OVER DUURZAAMHEID

Ja, ik wil op de hoogte blijven!