OPBR verheldert en verenigt

Ondernemers kunnen terecht bij SEB MH voor uitzoekwerk verduurzaming

Op maandag 17 oktober start het Servicepunt Energietransitie Bedrijven Midden-Holland, oftewel SEB MH. Het SEB wil ondernemers ondersteunen in de energietransitie door het ‘gedoe’ weg te nemen, zoals het uitzoeken van subsidies, dakconstructies, verzekeringen en ander papierwerk.
SEBMH

Met een team van drie adviseurs en een schil van experts wil het SEB MH voorkomen dat elke ondernemer opnieuw het wiel moet uitvinden wanneer die wil verduurzamen. Het uitzoeken van zaken als de geschiktheid van een dak voor zonnepanelen, welke verzekering je nodig hebt, wie je kan helpen energie te besparen en hoe je subsidie aanvraagt, kost veel tijd – en dat hebben ondernemers niet.

De adviseurs van SEB wijzen ondernemers daarom de weg door het papieren oerwoud van regeldingen. Ze hebben bijvoorbeeld contact met netbeheerder Stedin, zodat ze weten waar ruimte is op het energienet en snel kunnen schakelen met standaard afspraken.

Eerste hulpvragen

In de eerste maanden richt het SEB zich in de eerste plaats op bedrijven die ooit een beschikking voor SDE+-subsidie hebben aangevraagd voor hun zonnepanelen, maar daar nooit gebruik van hebben gemaakt. Deze bedrijven worden geholpen om dat alsnog te doen.

De tweede focus is energiebesparing. Het SEB helpt ondernemers om subsidies aan te vragen en wijst hen de weg naar partijen die gedetailleerd energieadvies kunnen geven. Daarbij beoordeelt het SEB desgewenst graag of een offerte compleet en realistisch is.

Ervaringen met SEB

In het eerste kwartaal van 2023 – iets later dan gepland – organiseert het SEB nog een grote presentatie om de werkzaamheden nog eens goed af te trappen. De organisatie hoopt dat de eerste ondernemers dan al kunnen vertellen over hun ervaringen met het servicepunt.

Per 17 oktober kun je voor meer informatie terecht op www.seb-mh.nl.

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Aanmelden nieuwsbrief
Sluiten