OPBR verheldert en verenigt

Ondernemers kunnen terecht bij SEB-MH voor uitzoekwerk verduurzaming

Op maandag 17 oktober start het Servicepunt Energietransitie Bedrijven Midden-Holland, oftewel SEB-MH. SEB-MH wil ondernemers ondersteunen in de energietransitie door het ‘gedoe’ weg te nemen, zoals het uitzoeken van subsidies, dakconstructies, verzekeringen en ander papierwerk.
SEBMH

Met een team van drie adviseurs en een schil van experts wil het SEB-MH voorkomen dat elke ondernemer opnieuw het wiel moet uitvinden wanneer die wil verduurzamen. Het uitzoeken van zaken als de geschiktheid van een dak voor zonnepanelen, welke verzekering je nodig hebt, wie je kan helpen energie te besparen en hoe je subsidie aanvraagt, kost veel tijd – en dat hebben ondernemers niet.

De adviseurs van SEB-MH wijzen ondernemers daarom de weg door het papieren oerwoud van regeldingen. Ze hebben bijvoorbeeld contact met netbeheerder Stedin, zodat ze weten waar ruimte is op het energienet en snel kunnen schakelen met standaard afspraken.

Eerste hulpvragen

In de eerste maanden richt SEB-MH zich in de eerste plaats op bedrijven die ooit een beschikking voor SDE+-subsidie hebben aangevraagd voor hun zonnepanelen, maar daar nooit gebruik van hebben gemaakt. Deze bedrijven worden geholpen om dat alsnog te doen.

De tweede focus is energiebesparing. SEB-MH helpt ondernemers om subsidies aan te vragen en wijst hen de weg naar partijen die gedetailleerd energieadvies kunnen geven. Daarbij beoordeelt SEB-MH desgewenst graag of een offerte compleet en realistisch is.

Ervaringen met SEB-MH

Op maandag 13 februari organiseerde SEB-MH nog een grote presentatie om de werkzaamheden nog eens goed af te trappen. De organisatie vertelde hier al over de eerste ondernemers die zij hadden kunnen helpen.

Meer informatie op: www.seb-mh.nl.

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Aanmelden nieuwsbrief
Sluiten