OPBR verheldert en verenigt

Ondernemers kunnen terecht bij SEB-MH voor ondersteuning bij verduurzaming

In oktober 2022 is het Servicepunt Energietransitie Bedrijven Midden-Holland, oftewel SEB-MH, gestart. SEB-MH ondersteunt kosteloos ondernemers in de energietransitie door het ‘gedoe’ weg te nemen, zoals het uitzoeken van subsidies, dakconstructies, verzekeringen, contact met verhuurders en ander “papier”werk.
SEBMH

Met een team van inmiddels vier adviseurs en een schil van experts wil het SEB-MH voorkomen dat elke ondernemer opnieuw het wiel moet uitvinden wanneer deze wil verduurzamen. Het uitzoeken van zaken als de geschiktheid van een dak voor zonnepanelen, welke verzekering je nodig hebt en wat de voorwaarden zijn, of de verhuurder bereid is te verduurzamen, wie je kan helpen energie te besparen en hoe je subsidie aanvraagt, kost veel tijd – en dat hebben ondernemers veelal niet.

De adviseurs van SEB-MH wijzen ondernemers daarom de weg door het papieren oerwoud van regeldingen. Ze hebben bijvoorbeeld contact met netbeheerder Stedin, zodat ze weten waar sprake is van netcongestie en zo snel kunnen schakelen met standaard aanvragen.

Eerste hulpvragen

In het eerste jaar heeft SEB-MH zich in de eerste plaats gericht op individuele bedrijven die ooit een beschikking voor SDE+-subsidie hebben aangevraagd voor hun zonnepanelen, maar daar nooit gebruik van hebben gemaakt. Deze bedrijven zijn geholpen om dat alsnog te doen. Ook nieuwe aanvragen zijn en worden nog steeds in behandeling genomen.

Daarnaast richt SEB-MH zich op energiebesparing en nu ook op collectieve initiatieven tot verduurzamen. SEB-MH helpt ondernemers om subsidies aan te vragen en wijst hen de weg naar partijen die gedetailleerd energieadvies kunnen geven. Daarbij beoordeelt SEB-MH desgewenst graag of een offerte compleet en realistisch is.

Ervaringen met SEB-MH

Nu, een kleine anderhalf jaar verder, kunnen we vaststellen dat we (meer dan) 110 ondernemers kosteloos verder hebben kunnen helpen in hun verduurzamingsambitie.

SEB-MH is er voor en namens ondernemers. Maak er gebruik van.

Meer informatie op: www.seb-mh.nl.

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Aanmelden nieuwsbrief
Sluiten