OPBR verheldert en verenigt

‘De invloed van OPBR zie je pas goed op de lange termijn’

Aannemer Sander van Zoest voegt zich bij het bestuur van OPBR. Ondanks zijn betrokkenheid bij de Reeuwijkse Ondernemersvereniging (ROV) zag hij OPBR eigenlijk als een ver-van-zijn-bedshow, tot hij werd gevraagd voor het bestuur. “Ik moest er een gevoel bij krijgen, maar nu zie ik steeds meer de waarde van OPBR.”
Sander van Zoest

“Het is belangrijk om als ondernemer op de hoogte te zijn wat er speelt in je omgeving,” vindt Sander van Zoest. Zijn Aannemingsbedrijf Van Zoest is gevestigd op bedrijventerrein Zoutman in Reeuwijk en daar is hij al jaren een betrokken lid van de Reeuwijkse Ondernemersvereniging (ROV). “Ik vind het belangrijk om contact te houden met mede-ondernemers en te weten wat er speelt in de gemeente. En als je daar ook invloed op wilt uitoefenen, dan sta je sterker als je als ondernemers verenigd bent in een organisatie, zoals de ROV of het OPBR.”

“Overal is het OPBR in gesprek met relevante belanghebbenden”

Toen Sander begin 2020 werd benaderd om in het bestuur van OPBR plaats te nemen, was hij dus geïnteresseerd. “Ik ben niet iemand die graag op de voorgrond treed, maar ik vind het wel belangrijk dat thema’s als bereikbaarheid of bedrijventerreinen goed en gezamenlijk worden opgepakt.”

Onzichtbare, maar belangrijke invloed

Het betekende niet dat Sander zich gelijk vol in het dagelijks bestuur van OPBR stortte. Eigenlijk kende hij de organisatie nog helemaal niet zo goed. Hij had wel verschillende initiatieven voorbij zien komen, zoals OPBR Helpt en Koop Lokaal, maar waar draaide het nou helemaal om? “Ik moest er nog een gevoel bij krijgen, maar hoe meer ik me in OPBR verdiepte, hoe meer ik zag. Overal is het OPBR in gesprek met relevante belanghebbenden.”

Sander somt een aantal thema’s op: uitbreiding en ontsluiting van bedrijventerreinen, contacten leggen tussen scholen en ondernemers en stimuleren van ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. “Het gaat vaak om langdurige processen. Daardoor zie je het resultaat niet gelijk. Ik moet als ondernemer ook nog leren om daar geduld voor op te brengen.”

“Ik moet als ondernemer ook nog leren om daar geduld voor op te brengen”

Maar dat OPBR daadwerkelijk invloed uitoefent, dat heeft Sander inmiddels wel gezien. “De stem van OPBR is sterk, omdat het alle ondernemers in de gemeente vertegenwoordigt. Laatst nog sprong voorzitter Jan Oostveen in de bres tegen de voorgestelde verhoging van de OZB voor niet-woningen. Die werd in de gemeenteraad van 300.000 naar 100.000 afgeschaald.”

Zoutman

Als nieuw bestuurslid werpt Sander zich vooral op als een soort vertegenwoordiger van Reeuwijk-Brug en bedrijventerrein Zoutman. “Er liggen veel plannen rondom dit bedrijventerrein, met name de transformatie van een gedeelte van het terrein naar wonen en de ontwikkeling van Zoutman-West. Daarom is het belangrijk dat de ondernemers hier goed worden vertegenwoordigd.”

Sander houdt de vinger aan de pols bij Vereniging Bedrijventerrein Zoutman en de ROV. Wat willen ondernemers? Zijn de plannen van de gemeente haalbaar? Is er straks wel genoeg ruimte voor de ondernemers van Zoutman die willen groeien? “Ik wil dat de ruimte die er is voor Zoutman-West zo nuttig mogelijk wordt gebruikt. Het gaat in ieder geval een langdurig proces worden, precies waar OPBR invloed kan uitoefenen.”

.

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Aanmelden nieuwsbrief
Sluiten