OPBR verheldert en verenigt

Er gloort glasvezel aan de horizon voor Bodegraven en Nieuwerbrug

Delta start met de vraagbundeling van glasvezel in Bodegraven, terwijl GlasDraad in Nieuwerbrug een vraagbundeling houdt.
glasvezel

Juist in deze tijd, waarin veel mensen thuiswerken, studenten online les krijgen en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een stabiele en snelle internetverbinding is.

In de kernen Waarder en Reeuwijk-Dorp en op de meeste bedrijventerreinen zijn nagenoeg alle adressen van een glasvezelaansluiting voorzien. Ook de buitengebieden rond Nieuwerbrug en Reeuwijk-Dorp zijn bijna helemaal ‘verglaasd’, zoals dat in jargon wordt genoemd. 

In Driebruggen is een deel van het dorp aangesloten. Begin deze maand eindigde een succesvolle glasvezel campagne van Delta in Reeuwijk-Brug en als het goed is start in januari daar de aanleg. Zelfs in een deel van het plassengebied is een succesvolle vraagbundeling geweest, helaas is nog niet bekend wanneer de aanleg daar begint.

Bodegraven

De grote blauwe dino was de afgelopen week niet te missen op het Raadhuisplein in Bodegraven. Deze dino kondigt een nieuw tijdperk aan: een tijdperk met snel en stabiel internet via glasvezel! 

Projectleider Konrad van Wijngaarden van DELTA Fiber Netwerk heeft vertrouwen in de campagne in Bodegraven en Zwammerdam: “Wij hebben net een succesvolle campagne in Reeuwijk-Brug afgerond. Daar gaan we binnenkort al van start met de aanleg. We zien dat het enthousiasme in de regio onverminderd groot is.”

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd

Inwoners die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting worden persoonlijk geïnformeerd door middel van een brief. Ook kan iedereen op gavoorglasvezel.nl een postcodecheck doen om te zien of het adres in aanmerking komt voor glasvezel. Meld je je vóór 16 maart 2022 aan, dan is de glasvezelaansluiting gratis. Het enige dat je betaalt, is de abonnementskosten voor internet, tv en/of bellen bij de telecomaanbieder. Aanbieders DELTA, Caiway, heldenvan.nu en online.nl kunnen gebruik maken van het netwerk.

Online informatieavond 20 januari

Op donderdag 20 januari vanaf 19.30 uur vertelt DELTA Fiber Netwerk in een webinar meer over de glasvezel-campagne, het aanbod en de aanleg van glasvezel. Er is de mogelijkheid om live vragen te stellen via de chat. Ga naar gavoorglasvezel.nl om u aan te melden.

Meer informatie voor Bodegraven?

DELTA Fiber Netwerk opent een Glasvezel Informatiepunt aan de Brugstraat 6 in Bodegraven. In deze tijdelijke winkel vertellen de adviseurs van Delta Fiber alles over glasvezel en beantwoorden zij vragen. Ook is het mogelijk om hier een abonnement af te sluiten. Het Glasvezel Informatiepunt is geopend vanaf 22 december op woensdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 uur.

Delta is ook telefonisch bereikbaar op nummer 088 – 75 85 800 of via chat op hun site of facebook.

Nieuwerbrug

GlasDraad start binnenkort de vraagbundeling in Nieuwerbrug aan den Rijn, Kamerik, Kanis, Langeraar en Zegveld. Er komt een glasvezelaansluiting in alle woningen en/of bedrijven als minimaal 40 procent van de bewoners zich aanmeldt. De komende maanden voert GlasDraad een campagne om alle bewoners zo goed mogelijk over de voordelen en het belang van glasvezel te informeren.

Aanbod en serviceproviders

Voor het aanleggen van een glasvezelverbinding vraagt GlasDraad een eenmalige vastrechtvergoeding van 200 euro in combinatie met een 1-jarig abonnement bij een van de zeventien aangesloten providers. Een overzicht van alle providers is te zien in de afbeelding hieronder: 

Meer informatie voor Nieuwerbrug?

Op de informatiebijeenkomsten die GlasDraad begin 2022 organiseert, informeert GlasDraad de bewoners en ondernemers verder over het glasvezelnetwerk en helpt GlasDraad bij het maken van een keuze. Inwoners ontvangen binnenkort meer informatie over deze informatiebijeenkomsten. Op de website www.glasdraadgroenehart.nl is ook al meer informatie te vinden. 

Daarnaast is GlasDraad telefonisch te bereiken op 0857 – 600 793 of via een e-mail naar groenehart@glasdraad.nl.

Advies van OPBR

Als u als ondernemer in Bodegraven of Nieuwerbrug vragen hebt over glasvezel kunt u contact opnemen met glasvezel@opbr.nl voor advies.

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Aanmelden nieuwsbrief
Sluiten