OPBR verheldert en verenigt

80% vergoeding voor energieadvies en begeleiding bij offertes voor mkb’ers

Voor ondernemers met minder verbruik dan 25.000 m3 gas en 50.000 kWh vergoedt RVO 80% van de kosten voor energieadvies voor verduurzaming van een bedrijfspand en/of bedrijfsvoering en voor de ondersteuning bij de uitvoering van energiebesparende- en verduurzamingsmaatregelen uit dit advies.
Businessman composing a successful financial chart with arrow going up, he is using green paper cuts, eco business and financial success concept

RVO stelt € 14,4 miljoen beschikbaar voor de Subsidieregeling Verduurzaming Mkb.

Deze subsidie is voor mkb-bedrijven

  • tot 250 werknemers (fte’s) en een jaaromzet van maximaal € 50 miljoen;
  • die één of meer bedrijfspanden hebben of een bedrijfspand (of ruimte daarin) huren;
  • en niet onder de wettelijke energiebesparingsplicht vallen (dus een verbruik van niet meer dan 25.000 maardgas en 50.000 kWh elektriciteit).

De vergoeding is voor 80% van de kosten van een energieadvies voor de verduurzaming van een bedrijfspand en/of bedrijfsvoering of ondersteuning bij de uitvoering van de energiebesparende- en verduurzamingsmaatregelen uit dit advies. Voorbeelden van verduurzamingsmaatregelen van het bedrijfspand zijn LED-verlichting, isolatie, HR++-glas en zonnepanelen. Voor de bedrijfsvoering kun je denken aan de aankoop van elektrische bestelwagens of energiezuinige apparatuur.

Het subsidiebedrag voor het verduurzamingsadvies is minimaal € 400 en maximaal € 750. Het maximale subsidiebedrag is € 2.500 voor advies én ondersteuning samen.

Meer weten over de subsidie? Ga naar rvo.nl.

Kan je iemand gebruiken die met je meedenkt en helpt bij de aanvraag? Neem contact op met SEB-MH via [mail]info@seb-mh.nl[/mail].

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Aanmelden nieuwsbrief
Sluiten