OPBR verheldert en verenigt

Doe mee met challenge om jouw pand of bedrijventerrein te verduurzamen

3 april lanceert de Gideon Energie Bespaar Game, een verduurzamingschallenge ontwikkeld door Gebouwinzicht, expert op het gebied van duurzaam gebouwbeheer. Ondernemers proberen in zes keer 30-60 minuten per week zoveel mogelijk stappen te zetten in de verduurzaming van hun bedrijfspand of bedrijventerrein. Inschrijven kan t/m 27 maart.
Foreman and workman using virtual reality headset when discussing what part of the house shold be roconstructed

Het bedrijf Gebouwinzicht van duurzaamheidsexpert Sannie Verweij helpt ondernemers inzicht te krijgen in hun mogelijkheden om te verduurzamen. Dat kan gaan om de opwek van duurzame energie en isolatie, maar ook over kleine dingen als efficiënter lichtgebruik door sensoren op te hangen. Verweij ziet dat grote bedrijven dit soort dingen vaak wel voor elkaar hebben, maar het mkb blijft achter. Hen wil ze stimuleren met de Gideon Energie Bespaar Game. De game zet aan tot de eerste stappen, geeft informatie en stimuleert samenwerking met andere ondernemers.

De Gideon Bespaar Game

De Gideon Energie Bespaar Game bestaat uit zes challenges verdeeld over zes weken. Elke challenge kost ongeveer 30-60 minuten. Er zijn meerdere manieren om mee te doen: als team van medewerkers uit één pand, als team van ondernemers van een bedrijventerrein of als individuele ondernemer. In dat laatste geval word je ingedeeld met andere deelnemers uit de regio.

Tijdens elke challenge ga je concreet aan de slag. De acties in de game zetten aan tot verduurzamen van jouw eigen gebouw, samenwerken binnen jouw team en kennis vergaren en delen. Na zes weken heb je inzicht in jouw besparingsmogelijkheden, heb je de eerste stappen al gezet en weet je welke vervolgacties je kunt ondernemen.

Maandag 3 april start de game met een online kick-off van ongeveer een half uur. Dinsdag 30 mei is de slotbijeenkomst. Omdat het een nationale game is, speel je tegen andere teams en kun je handige en leuke prijzen winnen.

Meer info: gebouwinzicht.nl/gideonenergietransitiegame

Tool voor je CO2-voetafdruk

Een mooi startpunt om inzicht te krijgen in de winst die jij kunt behalen voor het milieu is de Milieubarometer. Deze tool is een praktisch hulpmiddel dat inzicht geeft in je CO2-voetafdruk en met grafieken, kengetallen en branchegemiddelden toont waar jouw bedrijf staat op het gebied van duurzaamheid.

Meer info: www.milieubarometer.nl

Kosteloze expertise

Servicepunt Energietransitie Bedrijven Midden-Holland (SEB-MH) is recent gestart om ondernemers bij te staan met kosteloos onafhankelijk advies voor besparing, energieopwekking en gasloos ondernemen. Een van de consulenten zet voor jou alle opties op een rij, zodat jij een kickstart krijgt voor de verduurzaming van jouw bedrijf. 

Kijk op www.seb-mh.nl voor meer informatie of mail naar info@seb-mh.nl.

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Aanmelden nieuwsbrief
Sluiten