OPBR verheldert en verenigt

Glasvezel in het nieuws!

Er is op glasvezelgebied veel gebeurd in het afgelopen kwartaal en er staat de komende tijd ook genoeg op de planning.
glasvezel-hoger

Er is op het gebied van glasvezel veel gebeurd in het afgelopen kwartaal en er staat de komende tijd ook genoeg op de planning. Een overzicht per gebied:

OCB: De aanleg van glasvezel door Rekam op de terreinen Dronenhoek, Broekvelden en Groote Wetering start in september en zal naar verwachting voor het eind van het jaar afgerond zijn. Pandeigenaren worden door Rekam geïnformeerd over de planning.

VORT: De vraagbundeling in het gebied van VORT rondom Reeuwijk-Dorp (en een stukje Boskoop en stukje Waddinxveen) is succesvol afgerond. Tijdens de zomervakantie is de planning uitgewerkt en zijn de vergunningen aangevraagd. Rekam is al begonnen met de aanleg en verwacht in maart 2019 klaar te zijn.

Wierickeland: Ook de vraagbundeling van Glasdraad rond Nieuwerbrug, Waarder en Driebruggen is succesvol afgerond. De eis was 40% participatie, er werd uiteindelijk 52% gehaald. Bewoners die alsnog mee willen doen moeten rekening houden met hogere kosten die nu beginnen met minimaal € 2500 eenmalige afkoop op basis van een persoonlijke offerte. De voorbereidingen voor de aanleg zijn in volle gang en de planning is dat, ijs en weder dienende, voor de zomervakantie 2019 iedereen die deelneemt voorzien is van glasvezel.

Verdere plannen: Voor de delen van onze gemeente buiten de bebouwde kom waar nog geen vraagbundeling is geweest (en ook geen glasvezel) zoals het plassengebied en bijvoorbeeld de Dammekant is ook goed nieuws. Rekam en Glasdraad werken samen aan een plan om die adressen ook aangesloten te krijgen. Begin oktober zal daar nadere informatie over beschikbaar komen.

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Aanmelden nieuwsbrief
Sluiten