OPBR verheldert en verenigt

Kaashandel Van Os plaatst kleine windmolen

Maandagmiddag 22 januari plaatste kaashandel Van Os een kleine windmolen van het merk EAZ. De belangstelling van omwonenden was groot. De molen gaat samen met zeventig zonnepanelen voor 75 procent van de benodigde elektriciteit voorzien.
Windmolen EAZ - Van Os

De combinatie van wind- en zonne-energie die Van Os nu heeft, zorgt dat de directe benutting van deze energie tamelijk groot is, op dit moment al rond de 50 procent.

Er liggen al plannen voor een tweede molen, maar de familie Van Os kijkt eerst hoe de eerste molen bevalt.

Participatie

Om een kleine windmolen te plaatsen moest Van Os zijn omgeving informeren en meenemen in het proces. Om de molen wordt een cirkel met een straal van 250 meter getrokken en diegenen die daarbinnen wonen worden bestempeld als ‘participanten’ van deze molen.

Zij waren allen persoonlijk uitgenodigd bij de ingebruikname en kregen een door Thijs van Os vers gebakken ‘molenbrood’ met wat verse roomkaas met bieslook van het merk ‘Windmolen’ uit Woerden.

EAZ

Inmiddels heeft EAZ al meer dan achthonderd molens geplaatst en in Bodegraven-Reeuwijk is deze de vierde. Als u in Waarder richting Westeinde over de Kosterdijk rijdt of via het Kerkelaantje wandelt, komt de molen recht voor u in beeld.

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Aanmelden nieuwsbrief
Sluiten