OPBR verheldert en verenigt

Kom binnen bij bedrijven, editie 2018

Gemeente Bodegraven-Reeuwijk neemt deel aan het regionale project ‘Kom binnen bij bedrijven’. Met dit project worden bedrijven in staat gesteld op een laagdrempelige manier in contact te komen met werkzoekenden.
kombinnenbijbedrijven-18

Ben jij op zoek naar werknemers, stagiairs of afstudeerders? Of heb je werkervaringsplaatsen aan te bieden? Dan is deelname aan dit project een mooie manier om zichtbaar te worden voor de potentiële kandidaten.

‘Kom binnen bij bedrijven’ wordt gehouden in de week van maandag 9 tot en met zaterdag 14 april. Als jij eraan meedoet, bepaal je zelf wanneer je mensen wilt ontvangen en op welke wijze je dat doet. Voor de een betekent dit een rondleiding voor een maximaal aantal personen op bijvoorbeeld donderdagmiddag. De ander organiseert een Open Dag op zaterdag en weer andere bedrijven bieden meerdere workshops aan, verdeeld over de week. Wat voor jou handig is? Dat weet en bepaal je dus zelf.

Je bepaalt zelf op welke wijze je werkzoekenden ontvangt.

Deelname is kosteloos

Deelnemen aan ‘Kom binnen bij bedrijven’ is kosteloos. Je kunt je daarvoor inschrijven op de website van de organisatie. Doe dat wel zo snel mogelijk, want vanaf 1 maart kunnen werkzoekenden zich al oriënteren en inschrijven. De ontvangst van belangstellenden organiseer je zelf. Daarin steek je natuurlijk tijd en waarschijnlijk ook geld. Hoeveel geld dat is, hangt af van wat jij aanbiedt.

Vorig jaar

Er doen in totaal zeven gemeenten mee aan dit grootse project. Vorig jaar zijn in deze gemeenten zo’n 300 bedrijven bezocht door circa 1900 mensen. Hieruit zijn binnen een maand 95 arbeidsrelaties voortgekomen. Er zijn vacatures ingevuld en matches gemaakt voor stageplekken, leer-werktrajecten en werkervaringsplaatsen. Ook hebben diverse vrijwilligers een plekje gevonden. Daarnaast hebben verschillende mensen voor toekomstige vacatures hun cv bij een bedrijf achtergelaten.

Meer informatie vind je op kombinnenbijbedrijven.nl

 

Groene Hart Werkt!

De ‘Kom binnen bij bedrijven’-campagne is onderdeel van het regionale platform Groene Hart werkt!. Dit platform verbindt ondernemingen, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en overheid met elkaar.

Meer informatie op groenehartwerkt.nl

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Aanmelden nieuwsbrief
Sluiten