OPBR verheldert en verenigt

Meer dan kwart kantoorruimte in Bodegraven-Reeuwijk geen energielabel C

Meer dan een kwart van de kantoorruimte in Bodegraven-Reeuwijk voldoet nog niet aan de wettelijke eisen van energielabel C, meldt het AD.
Glass facade of buiding with green trees, Modern office building in city for business corporation, Residential contemporary

Per 2023 horen alle kantoorgebouwen energielabel C te hebben. Het AD meldt echter dat 28 procent van de vierkante meters kantoorruimte in Bodegraven-Reeuwijk hier niet aan voldoet. Dit is redelijk lijn met het landelijke beeld. Gemiddeld voldoet 64 procent van de kantoorruimte in Nederland wél aan de eisen. De voorwaarden voor het label zijn bovendien aangescherpt, dus ook kantoren die eerder label C hadden, kunnen nu tekortschieten. De verplichting geldt niet voor kantoren van minder dan 100 m2, in een rijksmonument of als minder dan de helft van het pand als kantoor wordt gebruikt.

ODMH zal bij controle pandeigenaren verplichten maatregelen te nemen om alsnog aan de eisen te voldoen. Veel ondernemers proberen dit te combineren met andere vervangingswerkzaamheden.

Lees het volledige artikel op AD.nl.

Kickstart voor jouw verduurzaming

Wil je aan de slag met de verduurzaming van jouw pand, maar weet je niet waar je moet beginnen? Neem contact op met SEB-MH (info@seb-mh.nl). De consulenten van deze onafhankelijke  regionale samenwerking tussen bedrijfsleven en gemeentes staan je bij met gratis advies en praktische hulp.

www.seb-mh.nl

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Aanmelden nieuwsbrief
Sluiten