OPBR verheldert en verenigt

Mening van ondernemers gevraagd over deelmobiliteit

Gemeente Bodegraven-Reeuwijk onderzoekt de vraag naar deelmobiliteit in de gemeente. Kan dat werken voor woon-werkverkeer en zakelijke ritten? Vul de enquête in voor eind april!
Enquete-deelmobiliteit_web

Uit landelijk onderzoek kwam naar voren dat er in Bodegraven-Reeuwijk interesse is in deelvervoer. Omdat dit juist voor woon-werkverkeer en zakelijke ritten deelvervoer een toevoeging kan zijn, is de gemeente Bodegraven-Reeuwijk benieuwd naar de visie van werkgevers op het gebruiken van deelauto’s, -fietsen of -scooters bij hun bedrijf.

Voordelen van deelvervoer voor een bedrijf kunnen zijn: lagere kosten en minder CO2 uitstoot. Deelmobiliteit is daarnaast een goede optie om samen met andere bedrijven een flexibel vervoersaanbod te organiseren. Het is zelfs mogelijk dat medewerkers of bewoners de deelauto’s in het weekend privé gebruiken. Of wellicht heeft u een ander idee?

Vul de enqête in en laat uw visie horen. Het invullen duurt ongeveer 7 minuten en de resultaten worden geheel anoniem verwerkt.

Ook de mening van medewerkers

Omdat de behoeftes van jouw werknemers ook belangrijk zijn om in het onderzoek mee te nemen, vraagt de gemeente de enquête ook onder jouw medewerkers te verspreiden. De link (deelmobiliteit.nu/onderzoek/mh2024) is een maand geldig. Zij maken daarbij kans op een VVV-bon van € 50.

Wat is deelmobiliteit?

Deelmobiliteit is vervoer waarbij meerdere personen individueel van bepaalde vervoersmiddelen gebruikmaken. Denk hierbij aan deelauto’s, maar ook aan deelscooters en -fietsen. Je betaalt alleen wanneer je het voertuig gebruikt.

Deelauto’s, -scooters en -fietsen verschillen van traditioneel huren omdat het aanbod vaak in de wijk of op een centrale plek in de omgeving staat.

Deelauto’s, -scooters en -fietsen kunnen digitaal worden gereserveerd, zowel langer vooraf als kort voordat je het vervoersmiddel gebruikt. Ook het openen en sluiten van het vervoersmiddel gaat via een app op je mobiele telefoon.

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Aanmelden nieuwsbrief
Sluiten