OPBR verheldert en verenigt

OCB blij met onderzoek naar parallelweg richting Nieuwerbrug

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk lost binnenkort een lang uitstaande belofte in. Het vorige college beloofde de helft van het onderzoek naar een parallelweg richting Nieuwerbrug te betalen als ondernemers de andere helft opbrachten. Het Ondernemers Collectief Bodegraven (OCB) vertegenwoordigt bedrijventerreinen Broekvelden en Groote Wetering en is blij dat het huidige college de handschoen oppakt.
parallelstructuur-1200x700

Afgelopen woensdag schudde voorzitter van OCB Peter Domburg de hand van wethouder Robin Kersbergen op de start van het proces. De komende twee weken werkt de gemeente aan een onderzoeksvoorstel naar de noodzaak en haalbaarheid van een parallelweg langs de A12 van bedrijventerreinen Broekvelden en Groote Wetering richting Nieuwerbrug. Als OCB het voorstel goedkeurt, wordt de aanbesteding gemaakt. “Voor het eerst in 4 jaar wordt een stap gezet,” meldt bestuurslid van het OCB Henri Stolwijk triomfantelijk.

Meten is weten

Verenigd in OCB roepen de ondernemers van bedrijventerreinen Broekvelden en Groote Wetering al jaren dat een parallelweg uitkomst zou bieden voor de opstoppingen op de botrotonde onder de N11. Als het vrachtverkeer een andere route kan nemen, zou dat een hoop drukte kunnen schelen. “Maar eerlijk is eerlijk, weten doen we het niet,” geeft Henri toe. De ondernemers hebben daarom 225.000 euro bij elkaar gebracht in een mobiliteitsfonds om verder onderzoek te betalen. De gemeente belooft nu ook haar steentje bij te dragen.

Bodegravenboog

De ondernemers zien de parallelweg als een aanvulling op de gewenste Bodegravenboog, die de N11 en A12 moet verbinden. Recent stemde de Tweede Kamer unaniem voor een motie om die verbinding serieus te onderzoeken. Voor dat onderzoek moet echter eerst geld worden gevonden en dat geldt – mocht het onderzoek uitwijzen dat de Bodegravenboog een goed idee is – ook voor de uitvoering.

Intussen is de gemeente Bodegraven-Reeuwijk bezig een tijdelijke vluchtelingenopvang te ontwikkelen op de plek waar de Bodegravenboog moet komen. Het zal dus nog wel even duren voordat de infrastructuur daadwerkelijk wordt aangepakt.

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Aanmelden nieuwsbrief
Sluiten