OPBR verheldert en verenigt

Ondernemers in de prijzen: ‘Een groot compliment’

Dinsdag 25 januari werd de Ondernemersprijs Midden-Holland uitgereikt in de Goudse Schouwburg. Twee van de van de vier bedrijven uit Bodegraven-Reeuwijk vielen in de prijzen.
Winnaars Ondernemersprijs

De Ondernemersprijs Midden-Holland is een samenwerking van de ondernemersverenigingen en gemeenten van de regio. Voorzitter van Gouda Onderneemt! Nico Voogt riep in de opening ondernemers dan ook op tot samenwerking. “Word lid van een ondernemersvereniging! Samen bereiken we meer.”

Ook de burgemeesters van de verschillende gemeenten riepen op tot samenwerking, tussen gemeenten over de gemeentegrenzen en tussen overheid en bedrijfsleven. Burgemeester Van Heijningen stak daarbij de hand in eigen boezem: “De overheid moet niet te snel tevreden zijn. We hebben nog te veel bureaucratie, te weinig visie en we wijken te vaak af van onze eigen afspraken. Dat kan allemaal beter.”

Prijswinnaars

In de categorie Detailhandel & Horeca trok Mulder Mode uit Waddinxveen aan het langste eind. De jury noemde de kledingwinkel de ‘grande dame van de detailhandel en horeca’. Met een eigen label, een speciale tailorkamer, pasrobot en socialmediawand toont het bedrijf durf, die de jury graag beloont.

Melkveebedrijf Oostdam uit Bodegraven won de prijs in de categorie mkb. Het is bijzonder dat een agrariër deze categorie wint, maar de activiteiten van Oostdam gaan dan ook verder dan alleen het melken van de koeien. De jury zag dat er innovatief wordt gestuurd op data, dat er directe verkoop plaatsvindt aan consumenten en dat Oostdam een ware ambassadeur is voor de melkveehouderij in zijn algemeen. Bij dat alles staat de koe onbetwist centraal. Jorden Oostdam: “En wij blijven ons inzetten om mensen positief te laten kennismaken met de melkveehouderij.”

In de categorie Grootzakelijk pakte Vergeer Holland uit Reeuwijk de prijs. De jury roemde het nieuwe duurzame pand Next Generation in Bodegraven en de combinatie van wereldschaal en regionale betrokkenheid: vorig jaar opende mede dankzij Vergeer Holland de Cheese Experience en dit jaar sponsort het bedrijf de 750e verjaardag van Gouda. Diederik Vergeer: “Deze prijs is een groot compliment. We zijn trots dat we goud hebben behaald – we zijn immers dol op de kleur van kaas.”

Mulder Mode wint in categorie Detailhandel & Horeca
Melkveebedrijf Oostdam wint in categorie mkb
Vergeer Holland wint in categorie Grootzakelijk

De andere genomineerden

Er konden maar drie bedrijven de Ondernemersprijs winnen, maar ook de andere genomineerden konden rekenen op lovende woorden van de jury. In de categorie Detailhandel & Horeca dolven ijszaken David’s Gelato uit Gouda en De Zoete Inval uit Bodegraven het onderspit, maar beide hebben ondernemers die alles doen voor het beste ijs.

In de categorie MKB waren ook Domera en Markus & Markus uit Gouda genomineerd. Domera maakt op een klimaatneutrale manier drijvende huizen, toekomstbestendiger kan niet! Markus & Markus gaan in hun stroopwafels duidelijk voor kwaliteit boven kwantiteit. Er gaat daarbij geen kruimel verloren.

RetourMatras uit Bodegraven en LC Packaging uit Waddinxveen moesten de prijs in de categorie Grootzakelijk aan hun neus voorbij zien gaan. Beide bedrijven zetten fors in op circulariteit en het verminderen van afval. RetourMatras zorgt na jaren pionieren dat matrassen kunnen worden gerycled. LC Packaging maakt mooie en duurzame verpakkingen en behoort tot de 1% duurzaamste bedrijven ter wereld.

Veelbelovende Startup

Een extra prijs werd uitgereikt aan de meest veelbelovende startup van de regio. Twee studentenbedrijven, N.M.W. Mokken (de dame) en Future Maid (de heren), pitchten hun idee en het publiek besliste live de winnaar. Het werd Future Maid, met hun duurzame, hygiënische en waterafstotende toiletborstel.

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Aanmelden nieuwsbrief
Sluiten