OPBR verheldert en verenigt

Ondernemende regio reikt prijzen uit

Bij de uitreiking van de Ondernemersprijs Midden-Holland 2023 stonden diverse personen uit onze gemeente op het podium. Helaas mocht geen van hen een prijs in ontvangst nemen. Wel uitreiken, en dat is ook mooi.
op2023-3

Voor de winnaars van vorig jaar was de eer weggelegd om hun opvolger bekend te maken. Om die reden werden Jorden en Yvonne Oostdam (winnaar MKB 2022) en Diederik Vergeer (winnaar Grootzakelijk 2022) op het podium gevraagd.

Traditiegetrouw reikt de (loco-)burgemeester van een gemeente de trofee uit, die behoort bij het winnen van de Ondernemersprijs. Een winnaar uit onze gemeente kwam er dit jaar niet, toch stond burgemeester Michiel Grauss op het podium. De reden? De winnaar van de categorie Grootzakelijk heeft sterke Bodegraafse wortels: Adviesbureau DWA. De jury karakteriseerde DWA als gids naar een duurzame economie. Groot geworden in Bodegraven verhuisde het bedrijf eind 2019 naar Gouda. Dat was voor Gouds burgemeester Pieter Verhoeve aanleiding om zijn kersverse collega ook een plek in de spotlights te gunnen. 

Genomineerde Dierenartsenpraktijk Bodegraven (DAP) greep helaas naast de trofee. Wel maakte het bedrijf grote indruk met video waarin het bedrijf werd voorgesteld. In de video zien we een paard hangend door de ruimte verplaatst worden. Een beeld dat de meeste ondernemers vast nooit eerder gezien hebben. ‘Dit is bijna kunst,’ zei presentator Wilfried de Jong erover. Het is duidelijk dat Leendert Jan Hofland, Ilse van Boxel en Teun Sterk niet zomaar een willekeurige dierenartsenpraktijk leiden. DAP wordt in het juryrapport beschreven als een zeer professioneel bedrijf, waarbij specialisatie centraal staat en dagelijks gewerkt wordt aan het optimaliseren van klanttevredenheid, duurzaamheid en innovatie. 

Een onderonsje tussen de genomineerden Leendert Jan Hofland en Ilse van Boxel en burgemeester Michiel Grauss
De winnende directie van DWA, geflankeerd door de burgemeesters Pieter Verhoeve (links) en Michiel Grauss (rechts) en winnaar 2022 Diederik Vergeer (uiterst rechts)

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Aanmelden nieuwsbrief
Sluiten