OPBR verheldert en verenigt

ROV omgedoopt tot Afterwork Businessclub

Donderdag 26 januari startte de voormalige Reeuwijkse Ondernemers Vereniging (ROV) als Afterwork Businessclub (BC) het nieuwe jaar met een borrel bij ‘t Wijnhuis. Het nieuwe bestuur onder leiding van voorzitter Marieke Kreuzen bracht een toost uit op de nieuwe vereniging.
Afterwork Businessclub

De ROV, opgericht in 2006, was al een aantal jaren niet meer die actieve ondernemersclub van voorheen. Het actieve was eraf en het oude bestuur deed enige tijd geleden nog een laatste oproep aan alle leden en oud-leden: ‘wie neemt het stokje van ons over?’ ROV-lid Marieke Kreuzen (Ruimbaan, in 2021 verkocht aan het Belgische Trixxo) kon het niet verkroppen dat de ROV zou stoppen. Marieke: “Dan is al dat werk al die jaren voor niets geweest. Een goed netwerk is heel belangrijk voor ondernemers. Zonder netwerk ben je nergens.”

Met haar verhuizing naar Reeuwijk (ze woont er sinds drie weken) in het vooruitzicht, werd één plus één drie. Marieke zette haar schouders eronder, nam de voorzittersrol op zich en ging voortvarend op zoek naar medebestuursleden. Die zijn inmiddels gevonden. Het bestuur van Afterwork BC bestaat naast Marieke uit Kimberley Dregmans, Jan de Jong, Yoeri Hogendoorn en Ruud Heisterborg. Samen hebben zij een jaaragenda met evenementen opgesteld. Die wordt binnenkort gedeeld op de nieuwe website.

Weer een actieve club

De nieuwe Afterwork Businessclub hoopt naast Reeuwijkse ook ondernemers uit de regio, met name uit de kernen Waarder, Driebruggen en Nieuwerbrug aan te spreken. Marieke: “Netwerken is heel belangrijk. Kennisdelen en vragen waar je terecht kan voor een probleem, wij proberen je te helpen. Voor zaken richting provincie en gemeente worden wij al goed vertegenwoordigd door het OPBR.”

Marieke hoopt veel ondernemers naar Reeuwijk te trekken. “We willen een actieve club worden, waar mensen rekening mee houden. We kijken of we bijvoorbeeld de ROV College Tour weer op de agenda kunnen zetten of dat we een spreker kunnen uitnodigen om te komen praten over een actueel thema.”

Ook samenwerken met bijvoorbeeld bedrijfsevents zoals Gouwe Zaken of andere businessclubs wil zij nieuw leven inblazen. “Voorheen was Reeuwijk vaak de enige ondernemersclub die niet meedeed bij gezamenlijke events. Daar willen we verandering in brengen.”

Meer info: www.afterwork-bc.nl

 

Bron: Kijkopbr

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Aanmelden nieuwsbrief
Sluiten