OPBR verheldert en verenigt

SEB-MH geeft jouw verduurzaming een kickstart

Op maandag 13 februari presenteerde het Servicepunt Energietransitie Bedrijven Midden-Holland (SEB-MH) zich. SEB-MH staat naast de ondernemer om hem te voorzien van kennis en hem gedoe uit handen te nemen.
Presentatie_SEB-MH

In november startte het Servicepunt Energietransitie Bedrijven Midden-Holland (SEB-MH) om ondernemers te ondersteunen bij het verduurzamen van hun bedrijf. “Wij zagen dat ondernemers wel willen verduurzamen, maar toch gebeurde het niet,” legt voorzitter Teun Bokhoven uit. “En waarom niet? Omdat verduurzaming tijd en gedoe kost. Die obstakels nemen onze consulenten weg.” Inmiddels hebben ruim 25 bedrijven al gebruik gemaakt van de diensten van SEB-MH.

Maandag 13 februari presenteerde SEB-MH) zich tijdens een bijeenkomst voor ambtenaren en bestuurders van ondernemersverenigingen uit Midden-Holland.

SEB-MH in het kort

SEB-MH heeft drie consulenten die de ondernemers bijstaan bij energiebesparing, energieopwekking en gasloos ondernemen: Niels Fluitman, Ton Vreeburg en Robèrt Smits. Op verzoek van een ondernemer inventariseren de consulenten wat er nodig is om aan de verduurzamingswens te voldoen, ze stellen een businesscase op, hebben contact met derden, bieden handvatten voor plannen en contracten en assisteren bij het zoeken naar betrouwbare leveranciers. Coördinator Niels vatte de werkzaamheden als volgt samen: “De wereld van de energietransitie is een jungle en wij nemen de ondernemer daarin mee. We zijn geen adviesbureau, maar wel een gesprekspartner. Wij staan naast je en zorgen dat je niets over het hoofd ziet.”

Businesscases

Vervolgens presenteerden de drie consulenten elk een businesscase waar SEB-MH nu aan werkt: energie besparen en opwekken door een ondernemer met eigen pand, opwekken door een VvE en isoleren en opwekken door een pandeigenaar met meerdere huurders. Voor elk geval legden de consulenten uit hoe zij konden helpen.

Voorzitter Teun Bokhoven sloot af met een hoopvolle boodschap: “Door de drukke ondernemer te ontlasten geven wij een kickstart aan de verduurzaming van het mkb in Midden-Holland.”

Kijk voor de businesscases, presentaties en het volledige bericht op: seb-mh.nl

Teun Bokhoven (voorzitter SEB-MH), Judith Cok (Rabobank) en Michiel Bunnik (wethouder gemeente Gouda)

Teun Bokhoven (voorzitter SEB-MH), Judith Cok (Rabobank) en Michiel Bunnik (wethouder gemeente Gouda).

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Aanmelden nieuwsbrief
Sluiten