OPBR verheldert en verenigt

Plus Hoogendoorn wint Ondernemersprijs Midden-Holland

Onder applaus van de ruim vijfhonderd aanwezigen werden Plus Hoogendoorn uit Waarder, Bos Nieuwerkerk HeatMatrix uit Nieuwerkerk en Kruiswijk Groep uit Bergambacht gisteravond in de Goudse Schouwburg uitgeroepen tot winnaars van de Ondernemersprijs Midden-Holland 2024.
Winnaars Ondernemersprijs MH 2024

Presentator Peter Heerschop leidde het programma van dit feestelijke evenement en interviewde de genomineerden, de burgemeesters van de vijf deelnemende gemeenten, de voorzitter van de Stichting Ondernemersprijs Midden-Holland René Mascini en juryvoorzitter Daniël Westerhuis.

Betrokken ondernemer

In de categorie Detailhandel & Horeca maakte oud-winnaar Frank Streefland van De Nieuwe Polderkeuken bekend dat Dick Hoogendoorn van Plus Hoogendoorn door de jury als winnaar was aangewezen. Burgemeester Michiel Grauss van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk overhandigde de trofee.

De jury spreekt in haar rapport over een betrokken ondernemer met een groot hart en verwijst daarbij naar het oprichten en bevoorraden van een voedselbank en het ondersteunen van vele lokale verenigingen. Restaurant De Kleischuur uit Gouda en Rivero uit Schoonhoven waren ook genomineerd in deze categorie.

In eerste instantie was ondernemer Dick Hoogendoorn van de PLUS-supermarkt in Waarder verbaasd: hoezo zou een supermarkt uit Waarder genomineerd worden voor de Ondernemersprijs Midden-Holland? Maar inmiddels heeft die verbazing plaats gemaakt voor trots: “Naar ik begreep heeft onze lokale betrokkenheid en betekenis de doorslag gegeven. Het is toch heel erg leuk dat dit zo wordt gezien.”

Lees verder >>

MKB

In de categorie MKB maakten oud-winnaars Laurens en Henry van der Loo van Vanderloo de keuze van de jury bekend. Martine Goedegebuure ontving de trofee uit handen van locoburgemeester Daan de Haas van Zuidplas.

De jury zei over hen onder meer: “Bescheiden hoeft Bos Nieuwerkerk na 50 jaar niet meer te zijn. Het is een prachtige onderneming die met hun team de schoorstenen van de toekomst ontwikkelt en bouwt.”

Overslag Terminal Bergambacht en Redwell uit Waddinxveen waren ook genomineerd in deze categorie. Over hen schreef de jury in haar rapport: “Dit bedrijf is al niet meer weg te denken als belangrijke schakel voor scheepvaart en wegtransport. Een bedrijf om trots op te zijn en een echte aanwinst voor deKrimpenerwaard” en “Het juiste advies, het juiste product en de juiste installatie, niets wordt hier aan het toeval overgelaten. Maakt u de stap naar verduurzaming, loop hier dan zeker een keer binnen bij deze infrarood-verwarmers van de toekomst.”

Grootzakelijk

In de categorie Grootzakelijk las oud-winnaar Jaap Dijkgraaf van DWA de juryrapporten voor en maakte bekend dat Kruiswijk Groep door de jury tot winnaar verkozen was. De recent geïnstalleerde burgemeester Hans Beenakker van de gemeente Krimpenerwaard waar Bergambacht deel vanuit maakt, reikte de trofee uit aan Christa en Pieter Teeuw-Kruiswijk. De jury karakteriseerde Kruiswijk Groep als de circulaire en sociale koploper waar Nederland een voorbeeld aan kan nemen.

De Goudse Betonmortelcentrale uit Gouda en Bizway uit Bodegraven waren ook genomineerd in deze categorie. De jury memoreerde in hun rapport het 65 jarig bestaan van de Goudse Betonmortel Centrale en vermelde dat het bedrijf in al die jaren is uitgegroeid tot een begrip in de regio en ver daarbuiten. “Op het gebied van duurzaamheid en innovatie is GBC koploper.”

Ook Bizway kreeg een zeer positieve boordeling met als slotzin: “De directie en het personeel van Bizway weten wat ze willen en hoe ze dat moeten bereiken, wat resulteert in een sterke en vooruitstrevende onderneming die klaar is om de belangrijke uitdagingen van de toekomst aan te gaan.”

Een bijzondere opmerking uit de mond van een succesvolle ondernemer: “Wij willen niet te groot groeien, want wij denken dat we dan een minder leuke dienstverlener worden voor zowel onze medewerkers als voor onze opdrachtgevers.” Deze visie typeert Bart Lageweg, oprichter en directeur van IT-bedrijf Bizway.

Lees verder >>

Jonge ondernemers

De Ondernemersprijs Midden-Holland heeft als doel ondernemers en ondernemerschap te waarderen en in het zonnetje zetten. Dit jaar kregen ook jonge ondernemers een podium en daarmee te gelegenheid hun bedrijf te presenteren aan de regio. Berthun Speksnijder van Speksnijder Visualisatietechniek en MarcSchouten van UwDroneService.nl pitchten waarna het publiek mocht stemmen op hun favoriete StartUp. Marc Schouten met zijn bedrijf in visuele en thermische drone inspecties won en kreeg de oorkonde overhandigt van burgemeester Pieter Verhoeve van Gouda.

Ondernemersprijs MH

De Ondernemersprijs Midden-Holland wordt jaarlijks voor en door het bedrijfsleven uit Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas in samenwerking met de gemeenten georganiseerd. De volledige juryrapporten en foto’s van het evenement zijn terug te vinden op de website van de Ondernemersprijs Midden-Holland: www.ondernemersprijs-mh.nl.

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Aanmelden nieuwsbrief
Sluiten