OPBR verheldert en verenigt

Met welke acties kan elke ondernemer morgen aan de slag? Deze vraag ligt aan de basis van het komende symposium van OPBR Duurzaam op maandagavond 27 november 2023.
header-uitnodiging-nov23_web

Diverse sprekers betreden 27 november het podium tijdens het symposium. Zij weten inspirerende ideeën om te zetten in concrete acties. Deze avond schetsen ze geen ideologische vergezichten, maar een realistische stand van zaken. Het wordt een avond waar je als ondernemer wat aan hebt!

De locatie van het symposium is Unica, Beneluxweg 2 in Bodegraven. Inloop vanaf 19:00 uur, aanvang 19:30 stipt. Einde 21:45 uur, met een drankje achteraf.

Programma

In ‘Van land naar pand’ geeft Jan Willem van de Groep een doorkijkje naar de wereld van overmorgen. De nationale aanpak Biobased Bouwen verduurzaamt de bouw en helpt de agrariërs aan een perspectief met rendabele verdienmodellen.
Jan Willem van de Groep is ondernemer met een groot innovatief vermogen. Hij werkt namens het ministerie van LNV aan een programma dat biobased bouwen moet stimuleren, versnellen en opschalen. Zijn betoog laat er geen twijfel over bestaan dat de toekomst biobased is.

Gastheer Marcel van Liere (Unica) renoveerde het pand in Bodegraven met oogstrelend en duurzaam resultaat. Samen met zijn Lead Engineer W-installaties Arie Kraaijeveld vertelt hij over de fantastische resultaten die de verduurzaming oplevert.

Een eigen windmolen op het erf? Waarom niet? Agrariër Coen Hagoort uit Waarder deelt zijn ervaringen.

Een duurzaamheidsadviseur in dienst, wat levert dat concreet op? Iida Iloniitty maakt impact bij Vandersterre in Bodegraven en vertelt welke kansen de focus op duurzaamheid kan opleveren voor een bedrijf. Ze deelt tips en tricks waar elke ondernemer morgen mee kan starten.

Energie opwekken doe je niet alleen voor jezelf. Driss Bakkali (Allround Cleaning Service) laat samen met Energiecoöperatie Bodegraven-Reeuwijk ook anderen profiteren van de opbrengsten van zijn bedrijfsdak.

Tristan Wanders (Stedin) weet hoe het staat met de netcongestie in onze gemeente. Wat is er (nog) mogelijk?

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Aanmelden nieuwsbrief
Sluiten