OPBR verheldert en verenigt

Boeren planten 400 bomen met Ons Agrarisch Fonds

Tachtig boeren uit Bodegraven-Reeuwijk planten een dezer dagen vijf fruitbomen op of bij hun erf. Ze namen deel aan een actie van Ons Agrarisch Fonds (OAF), het ondernemersfonds voor boeren.
Fruitbomen planten AOF

Afgelopen vrijdag was het een komen en gaan van boeren die hun bestelde bomen bij Marco en Anneke Rijlaarsdam aan de J.C. Hoogendoornlaan kwamen ophalen.  Als lid van het OAF kwamen zij kort na de oprichting begin dit jaar al met het voorstel om fruitbomen te regelen voor de leden. Zij konden dat doen vanwege hun goede contacten in de Boskoopse sierteelthandel.

Hun idee bleek een schot in de roos. Maar liefst tachtig van de in totaal 117 leden van OAF gaven zich op voor een setje van vijf bomen: twee appelbomen (Golden Delicious en Elstar), twee Conference perenbomen en een Victoria pruimenboom. Marco bestelde ze en onlangs kwamen ze vanuit een kwekerij in Polen naar Bodegraven. 

Inmiddels staan de meeste fruitbomen in de grond. Nu zien ze er nog uit als een kale sprieten van zo’n anderhalve meter hoog. Dit voorjaar komen ze in blad en zijn de eerste bloesems te zien. Waarschijnlijk is er in de zomer van 2024 nog geen fruitoogst, maar in de jaren daarna wel. OAF-voorzitter Martin van den Hoeven: ,,Het is mooi om te zien dat wij als boeren ervoor zorgen dat onze eigen gemeente zo weer een stukje groener wordt. Niet alleen wordt het buitengebied nóg fraaier, ook dragen we bij aan de biodiversiteit.’’

Boeren in Bodegraven-Reeuwijk die ook lid willen worden van OAF, kunnen een mailtje sturen naar onsagrarischfonds@ons-fonds.nl.

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Aanmelden nieuwsbrief
Sluiten