OPBR verheldert en verenigt

Update aanleg glasvezel

Glasvezel is essentieel voor een snelle internetverbinding. Afgelopen tijd zijn veel bedrijventerreinen met de hulp van de Commissie Glasvezel van OPBR glasvezel voorzien, andere staan in de planning. Ligt er bij jou al glasvezel?
glasvezel

Ondernemers Collectief Bodegraven (OCB)

Samen met OCB heeft Rekam op de bedrijventerreinen Broekvelden en Grote Wetering naar elk pand glasvezel aangelegd. Bedrijventerrein Dronenhoek volgt later dit jaar. Voor Rijnhoek loopt met een andere aanbieder een vergelijkbaar project.

Verenigde Ondernemers Reeuwijk-Dorp en Tempel (VORT)

Na een succesvolle vraagbundeling in 2018 is Rekam volop bezig met de aanleg van glasvezel in het gebied rondom Reeuwijk-Dorp (en een klein stukje in Boskoop en Waddinxveen). Dit project is naar verwachting binnen enkele maanden afgerond. De vraagbundeling werd gefinancierd door VORT, het Gemeentebrede Fonds en LTO.

Ten oosten van Bodegraven

In het gebied ten oosten van Bodegraven (o.a. Noordzijde, Zuidzijde, Laageind en Oosteinde) is in 2018 ook een succesvolle vraagbundeling geweest, mede mogelijk gemaakt door de gemeente en LTO. In dit gebied gaat Glasdraad komende winter beginnen met de aanleg, zodat medio 2020 deze delen van onze gemeente ook over glasvezel beschikken.

Overige lopende projecten

De bebouwde kom van Reeuwijk-Dorp en Waarder zijn door Rekam helemaal voorzien van glasvezel. Ook Meije heeft Rekam-glasvezel. Hogebrug krijgt dit jaar glasvezel. In de bebouwde kom van Reeuwijk-Brug en Driebruggen neemt het aantal aansluitingen van Rekam gestaag toe, zodat naar verwachting in 2022 alle adressen daar kunnen beschikken over glasvezel.

Nog niet ingeplande gebieden

De gebieden waar op dit moment nog geen planning voor is, zijn de Buitenkerk, Dammekant, J.C. Hoogendoornlaan, Oud Bodegraafseweg, het plassengebied, Hoogeind, de bebouwde kom van Nieuwerbrug en grote delen van Bodegraven. Achter de schermen wordt hard gewerkt om ook voor deze gebieden een oplossing te vinden en de verwachting is dat eind dit jaar de plannen bekend gemaakt kunnen worden voor bijna al deze gebieden.

Meer informatie

Op de pagina Dossier Glasvezel’ vind je de actuele informatie van alle gebieden. Inclusief een overzicht van aanbieders en providers.

Heb je specifieke vragen over de glasvezelmogelijkheden op jouw bedrijfslocatie, neem dan contact op met Eskild Wikkeling via glasvezel@opbr.nl.

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Aanmelden nieuwsbrief
Sluiten