OPBR verheldert en verenigt

Wie verdient De Groene Pluim 2024?

Ben jij als ondernemer actief met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen? Meld je dan voor 10 juli aan om kans te maken op De Groene Pluim 2024.
De Groene Pluim - De Assembleurs

Elk jaar reikte de gemeente een duurzaamheidspluim uit. Die ging naar een inwoner of een organisatie die zich inzette voor de verduurzaming van de gemeente en die anderen inspireerde en activeerde om hetzelfde te doen.

Vorig jaar heeft de gemeente zich aangesloten bij het landelijk initiatief van de Groene Pluim. Hiermee wil de gemeente ondernemers en bedrijven die vooruitlopen op het gebied van duurzaamheid in het zonnetje zetten. 

Erkenning voor duurzaam en sociaal ondernemen

Ondernemers die actief zijn in duurzaam en sociaal ondernemen, kunnen zich aanmelden om voor de pluim in aanmerking te komen. Een team van experts toetst de aangemelde bedrijven op onderstaande punten, waarbij de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties richtinggevend zijn.  

  • Eerlijk werk en groei van de economie
  • Verantwoorde consumptie en het maken van producten
  • Klimaatactie
  • Samenwerken om doelen te halen

Eerste Groene Pluim

In september 2023 ontving De Assembleurs uit Bodegraven de eerste Groene Pluimhouder van Bodegraven-Reeuwijk. De Assembleurs werkt met mensen die moeite hebben een plek te vinden op de arbeidsmarkt en biedt passend werk in de industriële assemblage aan mensen met een beperking of mensen die vanwege ziekte of een burn-out zijn uitgevallen. Ook statushouders met taalproblemen vinden er een plek.

Bij de Assembleurs krijgt iedereen passende begeleiding, maakt men onderdeel uit van het bedrijf en wordt het talent in de mens herkend. De Assembleurs werkt zo duurzaam mogelijk en zet in op afvalreductie en hergebruik van componenten.

Nu aanmelden

Ben je ondernemer in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en ben je actief bezig met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen? Meld je dan voor 10 juli aan voor de Groene Pluim. Met jouw aanmelding kun je in de toekomst ook deelnemen aan kennis- en netwerkbijeenkomsten, georganiseerd door de Groene Pluim. 

De uitreiking vindt plaats tijdens de duurzaamheidsmarkt op zaterdag 28 september op het Raadhuisplein in Bodegraven.

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Aanmelden nieuwsbrief
Sluiten