OPBR verheldert en verenigt

‘Wij deden al aan online verkoop voordat dat een begrip was’

Nog steeds is Dick Hoogendoorn een beetje verbaasd: met zijn Plus Supermarkt in Waarder won hij de titel Ondernemersprijs Midden-Holland 2024 in de categorie detailhandel/horeca.
magazine-dickhoogendoorn

Dick ging niet met de hoogste verwachting naar de finale. “Het voelt best apart omdat het werk dat ik doe voor mij heel normaal is. Maar natuurlijk is er nu gepaste trots dat ik deze mooie onderscheiding een jaar lang mag dragen.”

Waardering

De jury bleek veel waardering te hebben voor het ondernemer-schap van Hoogendoorn en voor de bijzondere plek die ‘zijn’ Plus bekleedt in de samenleving. En dat al gedurende 110 jaar: in 1914 begon overgrootvader Jacob een kruidenierszaak, die achtereenvolgens door opa Dick, vader Jacob en Dick zelf groeide tot de bestaande supermarkt van 870 vierkante meter. Of de vijfde generatie volgt, ligt in de schoot van de toekomt verborgen. Wel wordt dochter Marieke inmiddels twee dagen per week als adviseur ingehuurd. Dick: “Maar als het zover is besluit zij, of een van de andere kinderen, dat helemaal zelf. Je moet dit echt willen, passie voelen, anders hoeft het niet.”

Online verkoop

Betrokkenheid en service zijn de toverwoorden waarmee de Plus tot ver in de regio actief is. “In feite kenden wij al online verkoop voordat dit een begrip was,” vertelt Dick. “Mensen vullen van oudsher hun boekje in, hangen dat aan de deurknop, geven het af in de winkel of leggen het op de keukentafel. Wij halen dat op en bezorgen de bestelling thuis.” Nu gaat het bestellen voornamelijk online, maar nog niet bij iedereen. “Bij mensen die geen computer hebben of daarin niet thuis zijn, wordt nog steeds het boekje opgehaald. De bestelling verzamelen we in ons eigen magazijn, we kennen onze klanten dus echt. De bezorger is ook vaak dezelfde. Als een product een keer niet voorradig is, dan bellen we de klant gewoon even op.”

Werkgever

In Waarder is de Plus een belangrijke werkgever, waar ook veel jeugd een centje bijverdient. Dick: “Jongeren komen op hun 15e binnen en kunnen blijven tot ze hun studie hebben afgerond. En nee, ze hoeven niet altijd een 6 te gooien. Wij bieden ook plek aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

Nieuwbouw

Er wordt ook gekeken naar de toekomst: in mei 2024 gaat de eerste paal de grond in voor een nieuwe supermarkt van bijna 1.200 vierkante meter, bij de afslag van de A12 naar Waarder. Dick: “Dat idee is acht jaar geleden gevormd. Het is mijn eer te na om straks mee te maken dat de dagwinkel in Waarder dicht gaat. Op de huidige locatie lopen we vast in alles, de nieuwe plek is een enorme verbetering.”

Bekijk het volledige interview met Dick op het Youtube kanaal van BR6.

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Aanmelden nieuwsbrief
Sluiten