OPBR verheldert en verenigt

Geen onherroepelijk warmtenet voor Broekvelden

De gemeente stapt af van het idee dat bedrijventerrein Broekvelden een warmtenet móet krijgen. Voor alle bedrijventerreinen worden nu verschillende opties voor duurzame warmte onderzocht.
duurzaam-zobr

De gemeente heeft gehoor gegeven aan de oproep van OPBR Duurzaam om het warmtenet los te laten als dé manier om duurzame warmte te leveren op bedrijventerrein Broekvelden. In de ogen van voorzitter Ronald Schilt, eigenaar van duurzaam adviesbureau Merosch, was een warmtenet op deze locatie onwenselijk en onhaalbaar.De gemeente gaat nu op alle bedrijventerreinen verschillende opties onderzoeken en betrekt OPBR daarbij. In het eerste half jaar van 2021 wordt de woonwijk Reeuwijk-Brug Oost onderzocht, daarna komen Broekvelden en Groote Wetering aan bod.

Ondertussen pleit het OPBR er bij de gemeente voor om ondernemers slechts één keer te benaderen voor alles wat met de energietransitie te maken heeft. Dat gaat om de Transitievisie Warmte, duurzame opwek in het kader van de Regionale Energie Strategie en de verplichte energiebesparende maatregelen. De gemeente heeft deze aanpak nog niet toegezegd.

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Aanmelden nieuwsbrief
Sluiten