OPBR verheldert en verenigt

Gemeenteraad houdt extreme verhoging OZB niet-woningen tegen

Het protest van OPBR tegen de enorme verhoging van de OZB voor niet-woningen is succesvol geweest. De OZB-niet woningen gaat niet met € 300.000 (11,7%), maar met slechts € 100.000 (3,9%) omhoog.
keuzenotitie

Het protest van OPBR tegen de enorme verhoging van de OZB voor niet-woningen is succesvol geweest. Gisteravond heeft de gemeenteraad besloten de OZB niet met de voorgestelde € 300.000 te verhogen (11,7%), maar met slechts € 100.000 (3,9%). Fijn dat raadsleden begrip hebben getoond voor de financieel lastige positie waarin het bedrijfsleven nu verkeert.

De verhoging van de OZB voor niet-woningen was onderdeel van de voorstellen om de gemeentelijke begroting rond te krijgen. Het voorstel was om de OZB te verhogen met € 300.000 per 2021, een verhoging van 11,7%.

OPBR heeft zich ingespannen om deze onredelijke verhoging tegen te houden. In deze financieel zware tijden is een dergelijke verhoging niet verantwoord. Bovendien was de redenering achter deze maatregel veel te kort door de bocht.

Voorzitter Jan Oostveen heeft de fracties aangeschreven met een dringende oproep, ingesproken tijdens een raadsvergadering en zijn verhaal gedaan in de Kijk op Bodegraven-Reeuwijk. Met succes. Met 22 van de 23 stemmen besliste de gemeenteraad de verhoging terug te schroeven naar € 100.000, een verhoging van 3,9%.

Hoewel iedere verhoging op dit moment natuurlijk ongewenst is, zijn wij blij dat de gemeenteraadsleden in ieder geval hebben geluisterd naar onze oproep.

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Aanmelden nieuwsbrief
Sluiten