OPBR verheldert en verenigt

Kort nieuws

Uitreiking Gouden Bezem - Bodegraven doet mee aan de Verkiezing Schoonste Winkelgebied van Nederland - Update over de aanleg van glasvezel in Bodegraven-Reeuwijk
kortnieuws

UITREIKING GOUDEN BEZEM

De werkgroep KVO  juicht publieke- en inwonersinitiatieven toe die bijdragen aan een schoner centrum en rijkt daarom periodiek de Gouden Bezem uit. Op vrijdag 1 juni werd de allereerste Gouden Bezem overhandigd aan de heer Adri l’Ami, vanwege zijn jarenlange staat van dienst bij de gemeentereiniging. De laatste jaren voor zijn pensioen werkte de heer l’Ami in de buitendienst. Iedereen op het dorp kende hem als de-man-met-de-bakfiets. 

Op de foto van links naar rechts: Maurits Versteegh (kantoordirecteur Rabobank), Henri van Heffen (dorpsschoonmaker), Ko van Daalen (voorzitter BOV), de heer Adri l’Ami en Andy Jansen (gemeente Bodegraven-Reeuwijk).

SCHOON WINKELEN IN BODEGRAVEN

Hoe scoort Bodegraven in de verkiezing Schoonste Winkelgebied van Nederland? Deze zomer wordt er gepeild, 30 oktober wordt de score bekend gemaakt. Vorig jaar bleef Bodegraven steken op een mager zesje. Dit jaar willen de initiatiefnemers (gemeente, werkgroep KVO en BOV) uitkomen op een dikke zeven. De verkiezing wordt georganiseerd door stichting NederlandSchoon.

Aan de verkiezing doen dit jaar maar liefst 576 winkelgebieden, verspreid over 122 gemeenten mee. De jury trekt de komende maanden door het land voor een uitgebreid onderzoek, dat bestaat uit drie onderdelen: 

  1. meting van de schoonheidsgraad van elk gebied
  2. peiling onder het winkelend publiek over hoe schoon zij hun winkelgebied ervaren
  3. vragen aan de lokale ondernemers over bijvoorbeeld (de consequenties van) de 25-meter regel

VOORTGANG AANLEG VAN GLASVEZEL

OCB. OCB en Rekam hebben overeenstemming bereikt over de aanleg van glasvezel op Dronenhoek, Broekvelden en Groote Wetering. De werkzaamheden op Dronenhoek beginnen na de zomervakantie. De pandeigenaren worden door Rekam geïnformeerd als de planning voor hun pand bekend is.

VORT. De vraagbundeling in het gebied van VORT is in volle gang, de helft van de benodigde aanmeldingen is al binnen. Aanmelden moet vóór 16 juli via de brief van Rekam, via de gekozen provider of via https://rekamverbindt.nl/reeuwijk-dorp/ (meer info ook op die pagina)

Wierickeland/VOKB. De vraagbundeling van Glasdraad is ook in volle gang. Aanmelden moet vóór 9 juli via https://groenehart-zuid.glasdraad.nl/. Er zijn nog enkele informatieavonden. De data en locaties staan op de Glasdraad-website. Daar staat ook een kaartje van het betreffende gebied en actueel percentage aanmeldingen. Lees het artikel over deze werkgroep dat gepubliceerd is in Kijk op Bodegraven-Reeuwijk.

WELKE ONDERNEMER VERDIENT EEN PODIUM?

De ondernemers die respect afdwingen omdat ze tegen de wind in een mooi bedrijf weten op te zetten. Het bedrijf dat innovatieve producten ontwikkelt. Maar ook de wijnhandel die jou een seintje geeft als jouw favoriete wijn in de aanbieding is, of de leverancier die klaarstaat om jouw probleem te verhelpen. Die ondernemers verdienen een podium. Draag voor 1 september 2018 de ondernemer voor die volgens u de titel Ondernemer van het Jaar verdient. 

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Aanmelden nieuwsbrief
Sluiten