OPBR verheldert en verenigt

UITREIKING GOUDEN BEZEM

De werkgroep KVO* juicht publieke- en inwonersinitiatieven toe die bijdragen aan een schoner centrum en rijkt daarom periodiek de Gouden Bezem** uit. Deze stimuleringsprijs wordt toegekend aan mensen die zich op een bijzondere manier inzetten voor een schoner centrum. Vrijdag 1 juni werd de allereerste Gouden Bezem overhandigd aan de heer Adri l’Ami, vanwege zijn jarenlange staat van […]
kortnieuws

Vrijdag 1 juni werd de allereerste Gouden Bezem overhandigd aan de heer Adri l’Ami, vanwege zijn jarenlange staat van dienst bij de gemeentereiniging. De laatste jaren voor zijn pensioen werkte de heer l’Ami in de buitendienst. Iedereen op het dorp kende hem als de-man-met-de-bakfiets. 

Dorpsschoonmaker

Met zijn pensionering zo’n twintig jaar geleden, verdween ook het fenomeen dorpsschoonmaker in Bodegraven. Tot eind april 2018! Na twee decennia van afwezigheid is de dorpsschoonmaker weer terug in het centrum: Henri van Heffen. Mét een elektrische Stint; dat is een hedendaagse, ‘groene’ variant van de bakfiets, letterlijk en figuurlijk.

Op de foto van links naar rechts: Maurits Versteegh (kantoordirecteur Rabobank), Henri van Heffen (dorpsschoonmaker), Ko van Daalen (voorzitter BOV), de heer Adri l’Ami en Andy Jansen (gemeente Bodegraven-Reeuwijk).

Bewustwordingsproces

Henri zet zich twaalf uur per week in voor het schoonmaken én -houden van het centrum. Één van zijn belangrijkste taken is om te zorgen voor een stukje bewustwording bij inwoners, ondernemers en voorbijgangers. Het doel is dat iedereen een steentje z’n bijdraagt, want ‘Schoon houdt schoon’.

 (*) De werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) is een samenwerking tussen de gemeente, de BOV (ondernemers), de politie, de Boa’s (handhaving en toezicht) en de brandweer. De werkgroep maakt zich hard voor een schoon, heel en veilig centrum van Bodegraven. 

(**) Met dank aan de Formido voor het sponsoren van de gouden bezem

Ook bekend met zo’n mooi initiatief voor een Schoon, heel en veilig Bodegraven? Laat het weten via de website BOV-Bodegraven.nl

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Aanmelden nieuwsbrief
Sluiten