Nieuwsoverzicht

Per 2025 mogen in 27 gemeenten alleen emissieloze vrachtwagens en bestelwagens in de binnensteden komen. Dit geldt voor de vier grote steden, maar ook voor onder andere Gouda en mogelijk Alphen aan den Rijn. Onder leiding van OPBR gaat Buck Consultants International (BCI) in opdracht van Triple Helix Midden-Holland de uitdagingen en kansen onderzoeken die deze ontwikkeling voor bedrijven in de regio met zich meebrengt. Zijn mkb’ers er klaar voor? En hoe kunnen zij op de ontwikkelingen inspringen?
Bijna 50 man kwam maandagavond 27 juni bijeen bij Domburg Bodegraven voor het symposium 'Hoe houden we energie betaalbaar?' van OPBR Duurzaam. Het antwoord was eigenlijk vrij simpel: verduurzamen. Maar de praktijk is weerbarstig. De Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH), netbeheerder Stedin en de aanwezigen zelf deden elk een duit in het zakje om dichter bij oplossingen te komen.
Op 27 juni organiseerde Ondernemersplatform Bodegraven-Reeuwijk (OPBR) het symposium ‘Hoe houden we energie betaalbaar’. Een van de sprekers was Eelco de Vink, gebiedsregisseur energietransitie bij energienetbeheerder Stedin. Hij spoort ondernemers aan om de netbeheerder tijdig op de hoogte te brengen van hun verduurzamingsplannen. “Deel je plan nu met ons, zodat je straks niet vastloopt.”
De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft de regels rondom de heffing van de OZB veranderd, huurders ontvangen geen aparte aanslag meer. In een ingezonden bericht legt Ons Fonds uit wat de verandering aan consequenties met zich meebrengt.
close

Ja, ik wil op de hoogte blijven!