OPBR verheldert en verenigt

OCB reserveert € 50.000 voor vergroening bedrijventerreinen

Het Ondernemers Collectief Bodegraven (OCB) heeft 50.000 euro uit hun bijdrage aan Ons Fonds gereserveerd om de bedrijventerreinen Broekvelden en Groote Wetering te vergroenen. Het gaat om het uitbreiden van het openbaar groen in beheer van de gemeente. "Het is een begin," zegt bestuurslid Henri Stolwijk, "en hopelijk volgen er meer acties."

Het is geen geheim dat de grote bedrijventerreinen Broekvelden en Groote Wetering donkerrode vlekken vormen op de warmtekaart van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Door al het asfalt en de grote donkere daken concentreert de hitte zich enorm tussen de grijze gebouwen. Dat is niet aangenaam en niet duurzaam op de lange termijn.

Daarom heeft het OCB 50.000 euro gereserveerd om het openbaar groen te versterken. “We denken aan bomen, struiken, groene daken van bushokjes, een parkachtige uitstraling rond het water – wat ook maar mogelijk is,” aldus bestuurslid Henri Stolwijk. “De bedrijventerreinen worden er koeler, vriendelijker en vrolijker van en de grond houdt beter vocht vast.”

Het OCB is in overleg met de groenafdeling van de gemeente om te kijken wat er mogelijk is. Henri ziet de actie vooral als een stimulans voor toekomstige vergroening. “Ondernemers zijn net mensen. Als er om hen heen wat gebeurt, gaan ze daarin mee. Maar iemand moet het startsein geven.”

Boom op eigen terrein?

Het OCB is niet de enige die bezig is meer groen te stimuleren. Mijnklimaatpartij heeft ook meerdere ondernemers aangeschreven met de vraag om minimaal één boom te planten op hun eigen terrein of te doneren aan boomplant-initiatieven als Treesforall of Ecotree. Ben je geïnteresseerd hoe je dit kunt aanpakken? Stuur een mail naar info@klimaatpartij.nl.

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Aanmelden nieuwsbrief
Sluiten