OPBR verheldert en verenigt

OV? Ga toch fietsen!

Bedrijventerreinen in Bodegraven-Reeuwijk zijn niet altijd goed bereikbaar met het ov. We zetten in dit artikel de opties per bedrijventerrein op een rij.
ov-station

De slechte bereikbaarheid van bedrijven in Bodegraven-Reeuwijk is bekend bij de gemeente. Samen met de werkgroep bereikbaarheid van de Raad van Handel, Industrie en Dienstverlening (RvHID) en het Ondernemers Collectief Bodegraven (OCB) is de gemeente Bodegraven-Reeuwijk bezig met de zogenaamde ‘werkgeversaanpak’. Er wordt nu geïnventariseerd welke bedrijven daadwerkelijk hinder ondervinden van deze slechte bereikbaarheid.

BETER MET DE FIETS

De conclusie is dat je het met het ov alleen op de meeste plekken niet redt. De fiets is een noodzakelijk verlengstuk van de trein als je je reistijd efficiënt wilt houden.

Eind januari worden acht ov-fietsboxen op station Bodegraven geopend. De gemeente hoopt hiermee de bereikbaarheid van bedrijven te verbeteren. Na een proefperiode wordt gekeken of er nog meer behoefte is aan ov-fietsen op het station. Voor forensen lijkt dit op het eerste gezicht geen optie. Het huren van een ov-fiets kost je namelijk circa 80 euro per maand. Voor bezoekers en tijdelijke werkkrachten kan de ov-fiets nuttig zijn.

Fiets van de zaak

Vanaf 1 januari 2020 verandert de fiscale regeling voor de ‘fiets van de zaak’. Het wordt voor werkgevers makkelijker om hun werknemers te laten profiteren van een fiets van de zaak. Ondernemers (bijvoorbeeld kleine ondernemers en zzp’ers) kunnen ook zelf gebruik maken van de regeling. 

Lees verder op de website van de Belastingdienst »

Toekomst

Gemeente, RvHID, OCB en OPBR onderzoeken waar de werknemers uit onze gemeente vandaan komen en hoe het gebruik van het ov gestimuleerd kan worden. Wethouder Inge Nieuwenhuizen sprak tijdens een recente commissievergadering Ruimte de wens uit voor een betere busverbinding met station Gouda, omdat dat de grootste spoor-verkeersader in de regio is. 

Meer treinen vanaf 2022

De NS verwacht in de dienstregeling van 2022 vier keer een trein in de brede spits (tussen 6-10 uur en 15-19 uur), onder voorbehoud van beschikbaarheid van spoor, in te gaan voeren. Dit zal dus zijn vanaf december 2021. Er rijden in deze tijdvakken doordeweeks dan in de richting van zowel Utrecht als Leiden vier treinen per uur.

Leiden vier treinen per uur.

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Aanmelden nieuwsbrief
Sluiten