OPBR verheldert en verenigt

Platform-Z viert vijfjarig jubileum

Platform-Z bestaat vijf jaar en dat wordt gevierd! Met muziek, gezelligheid én een goed inhoudelijk verhaal. JAZZ to Concern verzorgt op vrijdag 17 mei een live geïmproviseerde muziekshow in het Evertshuis.
platformz-burgers

Wat is Platform-Z?

Platform-Z is een actieve ondernemersvereniging; ze organiseert regelmatig kennisbijeenkomsten, bedrijfsbezoeken, etentjes en borrels. En met Omdenken (2016), Jos Burgers (2017) en Joseph Oubelkas (2018) worden ook jaarlijks grotere sprekers naar Bodegraven gehaald. Dit heeft veel naamsbekendheid opgeleverd. Mede hierdoor is de vereniging inmiddels gegroeid naar zo’n 80 leden.

Samen sterk staan

Dat de zp’ers elkaar steeds beter vinden blijkt uit de diverse samenwerkingsverbanden die ontstaan. Voorzitter Willeke de Waal vertelt: “Ik heb een accountantskantoor, waarbij ik bewust zonder personeel wil blijven werken. Hiermee ben je flexibel en kun je sneller schakelen. Het werken zonder personeel geeft me de vrijheid om mijn tijd zelf in te delen. Maar het heeft ook zijn beperkingen, want je kunt niet al het werk dat op je pad komt aannemen. Gelukkig beschik ik dankzij Platform-Z over een netwerk waarin ik zaken door kan schuiven naar andere professionals. Eén van onze leden werkt als zelfstandig personeelsadviseur, ik kan haar inschakelen bij vraagstukken van klanten op het gebied van arbeidsrecht en personeelszaken. En dankzij Platform-Z heb ik een boekhouder leren kennen die zich specifiek richt op zp’ers. Als ik geen tijd heb om een opdracht aan te nemen, dan verwijs ik binnenkomende leads graag door naar hem.”

Betekenis voor de lokale economie

Secretaris Leander Hamel vult aan: “Het is mooi om te zien dat lokale bedrijven en instellingen onze zp’ers goed weten te vinden. Bij de bedrijfsbezoeken die we organiseren worden altijd leuke contacten gelegd. Het blijkt dan vaak dat onze leden wel degelijk een interessante partij kunnen zijn als leverancier voor grotere bedrijven. ‘Koop lokaal’ is een slogan die hier goed van toepassing is.”

“Ik ben zelf betrokken bij een groot project in Woerden” vertelt penningmeester Olaf van Dijk. “Dit doe ik samen met een zakenpartner uit Bodegraven. Alleen heb je de kennis niet in huis, maar door samen te werken kun je ook grotere opdrachten aannemen”.

Verbinding maken

Bestuurslid Matthja Sterk is grafisch vormgever en ontwerpt ook de visuele identiteit van Platform-Z. Ze vertelt: “Ik werk samen met web programmeurs, tekstschrijvers en fotografen. Zo kan ik voor elke opdracht het juiste team van vakmensen samenstellen. Daarbij leg ik graag de contact met het lokale bedrijfsleven. Niet alleen voor opdrachten, maar ook om anderen te helpen en verbinding te maken. In een persoonlijk gesprek is er vaak meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt.”

Hoe wordt het jubileum gevierd?

Het 5-jarig jubileum van Platform-Z wordt groots gevierd; met muziek, gezelligheid én een goed inhoudelijk verhaal. JAZZ to Concern verzorgt op vrijdag 17 mei een live geïmproviseerde muziekshow in het Evertshuis. Deze avond is tot 21:30 alleen toegankelijk voor (oud-)leden van Platform-Z, genodigden en introducés.

Drie topmusici laten zien én horen welke principes ten grondslag liggen aan innovatie, leiderschap en samenwerken.

  • Hoe versterk je de samenwerking?
  • Welke bijdrage lever je?
  • Wanneer speel je welke rol?
  • Hoe ontstaat er ‘swing’ in een proces?
  • Hoeveel vrijheid neem je?
  • Hoeveel vertrouwen is er?
  • En hoe ga je om met fouten?

Vanaf 21.30 uur wordt de zaal omgetoverd in het Evertshuis Podiumcafé. Kleinschalig met knusse zitjes waar je gezellig met vrienden kunt borrelen en/of dansen. Toegang voor het Podiumcafé is gratis, en open voor iedereen.

Lid worden? 

Nieuwe leden zijn welkom. Met meer leden wil Platform-Z meer activiteiten organiseren en grotere sprekers boeken. Maar vooral betekent meer leden een grotere kans dat je vindt wat je zoekt binnen de vereniging. Gelijkgestemden, kennis opdoen en gezelligheid. Een netwerk dat nóg relevanter wordt.  

www.platform-z.nl 

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Aanmelden nieuwsbrief
Sluiten