OPBR verheldert en verenigt

Reis mee op Innovatiedag Waterstof

Op donderdag 28 september organiseert Platform Groene Hart Werkt! de tweede Innovatiedag Waterstof. Ondernemers en beleidsmakers gaan gezamenlijk op pad langs een aantal innovatieve concepten op het gebied van waterstof. Waar zijn zij nu mee bezig, met wie werken ze samen en waar lopen zij tegenaan?
Hydrogen gas transportation concept with truck gas tank trailer

Waterstof is een van de meest hoopvolle manieren om duurzame energie op te slaan, te transporteren en te intensiveren. Daarom vraagt waterstof om innovatief handelen en doorzettingsvermogen. Op 28 september organiseert Platform Groene Hart Werkt! voor ondernemers en beleidsmakers een reis langs een aantal pioniers op dit gebied.

Programma

De eerste stop is KWR. Daar wijdt Daniel Bakker de groep in in het project Life New Hyts, een samenwerking tussen lokale ondernemers, kennisinstellingen en de gemeente Utrecht op het gebied van transport. Daniel laat onder andere de electrolyser in aanbouw zien, een cruciale stap in de lokale productie, distributie en toepassing van groene waterstof in het wegvervoer.

Tweede stop is Monier, een van de grootste dakpannenproducenten ter wereld. Dit bezoek richt zich op de uitdagingen die komen kijken bij het verduurzamen van industriële bedrijven die buiten de grote industriële clusters in Nederland vallen. 

‘s Middags gaat de tour verder langs de The Green Village van TU Delft. Op dit onderzoeksterrein krijgen de deelnemers een kijkje in de vele lopende waterstofprojecten in sectoren als woningbouw, vervoer en industrie.

Het laatste bezoek is aan TVVL, een belangrijke speler in de ontwikkeling van waterstof binnen de installatiebranche. Enkele gasten delen hun inzichten over de uitdagingen en ontwikkelingen in de waterstoftransitie.

Na afloop is er een borrel.

Aanmelden

De dag begint om 8.15 uur bij TVVL aan de Korenmolenlaan 4 in Woerden en eindigt om 18.00 uur. Er zijn 30 plaatsen beschikbaar. Inschrijven kan via dit formulier. Lees hier de hele brochure.

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Aanmelden nieuwsbrief
Sluiten