OPBR verheldert en verenigt

Vraag subsidie aan voor scholing basisvaardigheden medewerkers

Om laaggeletterdheid te verminderen kun je als werkgever tussen 1 januari en 28 februari 2023 subsidie aanvragen voor scholing van jouw medewerkers bij het landelijke actieprogramma ‘Tel mee met Taal’. Het gaat om de basisvaardigheden lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden.
telmeemettaal

Is jouw bedrijf werkzaam in de sectoren facilitaire dienstverlening, schoonmaak, groen, industrie, horeca, procesindustrie, handel, bouw en transport? Dan is de kans groot dat jouw werknemers moeite hebben met lezen, schrijven en werken met de computer.

Voordelen op de werkvloer

Investeren in basisvaardigheden op de werkvloer (zoals taal, rekenen en/of digitale vaardigheden) heeft verschillende voordelen. Niet alleen voor de werknemer zelf, maar ook voor jou als werkgever. Zo worden er minder fouten gemaakt op de werkvloer en werkstress én ziekteverzuim gaan omlaag. Ook krijgen werknemers doorgaans meer zelfvertrouwen en kunnen zelfstandiger werken. Veel werkgevers die geïnvesteerd hebben in een taalcursus op de werkvloer merken dat medewerkers efficiënter en effectiever communiceren en zich meer betrokken voelen bij de organisatie.

Speelt dit in jouw bedrijf?

Heb je medewerkers die moeite hebben met taal, rekenen of digitale vaardigheden? En vraag je je af wat je daar als werkgever aan zou kunnen doen? Op lezenenschrijven.nl vindt je meer tips, materialen en inspiratie van allerlei organisaties.

Subsidie voor opleidingstraject(en)

Als werkgever kun je subsidie aanvragen voor scholing. Dit moet leiden tot een betere taalvaardigheid, rekenvaardigheid en/of betere digitale vaardigheden van jouw werknemers. Dit geldt ook voor zzp’ers die voor je bedrijf werken. Of andere werknemers waarmee je een minder duurzame arbeidsrelatie bent aangegaan. Denk bijvoorbeeld aan tijdelijke arbeidsplaatsen of beschut werk. 

Het maakt niet uit of de werknemer Nederlands als moedertaal heeft of dat het gaat om een (arbeids-)migrant. Je kunt de subsidie bovendien gebruiken voor een of meerdere opleidingstrajecten. Belangrijk: je mag de subsidie alleen inzetten voor werknemers met een taalniveau lager dan het referentieniveau 2F, rekenvaardigheid op een niveau lager dan referentieniveau 2F, of digitale vaardigheden op een niveau lager dan het basisniveau 2.

Meer weten?

Klik hier voor het aanvragen van de subsidie. Of neem contact op met Paula Adelaar van Stichting Lezen en Schrijven via 06-1505 6819 of paulaadelaar@lezenenschrijven.nl.

Ja, ik wil op de hoogte blijven!

Aanmelden nieuwsbrief
Sluiten